Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Goran Blažević predstavio svoju putopisnu knjigu ‘Svilim’

Objavljeno prije

Goran Blažević - Svilim (1)

Jučer je, u Gradskoj knjižnici Metković, Goran Blažević predstavio svoju knjigu Svilim i održao predavanje o putu o kojem piše u knjizi.

Goran Blažević je 2016. pet mjeseci hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Na put je krenuo sam, a namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U Metkoviću je, uz fotografije i videozapise, zainteresiranima opisao svoj put pun rušenja predrasuda i zanimljvih anegdota.

TRG KRALJA TOMISLAVA

Plesom otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Objavljeno prije

Svečano je bilo u subotu na Trgu kralja Tomislava, nakon godine stanke održana je 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Nakon nastupa Dječje skupine KUD-a Metković, koja je izvela ‘Desanski šotić’, publici su se prigodno obratili savjetnica župana Žana Marević, izaslanica gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, direktorica TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan. Program je vodila Romana Gabrić.

Folklorne nastupe otvorile su dvije sekcije KUD-a Metković koje su izvele ‘Neretvansku šetnju’ i ‘Na Neretvu misečina pala’. Potom je FD ‘Kumpanija’ iz Vela Luke’ izveo impresivni ‘Ples od boja’, a uslijedio je i nastup druge sekcije toga društva koja je izvela ‘Marfinu’. KUD ‘Stjepan Radić’ Pridvorje izveo je ‘Pridvorksu poskočicu i Potkolo’, a KUD ‘Sveti Juraj Osojnik’ tradicionalni ‘Linđo’. KUD Lastovo izveo je ‘Lastovsko i Pokladarsko kolo’, FKU ‘Primorska lijera’ oduševilo je s ‘Primorskim kolom’, a KUD ‘Natko Nodilo’ iz Babina Polja s otoka Mljeta izvelo je ‘Škampa Boško i Poskočica’. Kao posljednji, nastupili su KU ‘Linđo’ koji su izveli ‘Kolo Linđo’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije