GOOGLE RESEARCH

Googleovo sjajno putovanje kroz povijest moderne glazbe

Iako nije povijesno najprecizniji i najdetaljniji zapis, ova impresivna karta iznimno je detaljna. Od osnovne podjele, možemo ulaziti detaljnije i detaljnije u podžanrove

Objavljeno 19. siječnja 2014. u kategorijama: Hi-tech, News.

google-research

Google dobro zna što njihovi korisnici skidaju i učitavaju na njihove servere pa tako dobro znaju i kakvu glazbu slušaju. Odjel Google Research iskoristio je golemu količinu podataka i napravio Glazbenu vremensku liniju koja na jednostavan način pokazuje koja je glazba prošla test vremena te kako su određeni žanrovi i glazbenici padali i rasli po popularnosti, prenosi 24sata.

Iako nije povijesno najprecizniji i najdetaljniji zapis, ova impresivna karta iznimno je detaljna. Prolaskom miša iznad osnovnih žanrova možemo vidjeti albume glazbenika koji su obilježili rock, pop, jazz ili neki žanr. Klikom na rock otvorit će se nova grafika koja pokazuje kada se glazba pojavila, kada je bila na vrhuncu te kako su se pojavljivali podžanrovi. Želite li ići još detaljnije u, rock ’80-ih, tu ćete naći neke od najznačajnijih glazbenika tog doba. Sve detaljnija lista se smanjuje i kada dođete na određenog glazbenika, moći ćete vidjeti nešto više o njemu, ali i o albumima, koje iz Hrvatske ne možemo kupiti.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari