PWNIUM IV

Google nagrađuje hakiranje Chrome OS-a, ovaj put sa 150.000 dolara

Google i ove godine organizira Pwnium, natjecanje u hakiranju njihovog Chrome OS-a te za to biti bogato nagrađeni.

Objavljeno 26. siječnja 2014. u kategorijama: Hi-tech, News.

google-chrome-os

Google i ove godine organizira Pwnium, četvrto po redu natjecanje u kojemu sigurnosni stručnjaci pokušavaju hakirati  Googleov operativni sisitem Chrome, te za to budu novčano nagrađeni.

Ove godine nagradni fond iznosi 2.718.280 dolara. Sudionici će ovisno o podvigu biti nagrađeni s 110, odnosno 150 tisuća dolara, a svi oni koji pronađu posebno impresivne ili iznenađujuće greške u sistemu bit će i dodatno nagrađeni.

Za razliku od dosadašnjih izdanja Pwniuma, na kojima su korišteni uređaji bazirani na Intelu, ove godine istraživači mogu birati između računala Chromebook baziranim na mikroarhitekturama ARM ili Intel Haswell.

Pwnium 4 održava se u ožujku, na sigurnosnoj konferenciji CanSecWest u Vancouveru, a zainteresirani se mogu registrirati do 10. ožujka u 17:00 sati po pacifičkom vremenu, odnosno 11. ožujka do 2:00 sata po središnjem europskom vremenu. Prijavu možete napraviti putem email adrese [email protected], dok se sve dodatne informacije i pravila možete pronaći na stranicama Chromium bloga.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari