KLASTER NERETVA

Glavni plan razvoja turizma u dolini Neretve

Objavljeno 14. ožujka 2016. u kategorijama: Metković, News, Turizam.

Radionica Klaster Neretva

U petak je u galeriji GKS-a u Metkoviću održana druga od tri radionice u cilju izrade Glavnog plana razvoja turizma Klastera Neretva. Cilj ovih radionica, od kojih je prva prva održana u Pločama je donijeti zajedničku koncepciju razvoja turizma u dolini Neretve.

Zaključeno je kako unatoč ljepoti i posebnosti neretvanskog kraja, njegov potencijal nije u potpunosti iskorišten, te treba osmisliti nove načina kako ga što više približiti posjetiteljima jer Neretva nije samo mandarine i sunce, nego puno više od toga.

Kao jedan od načina bolje iskoristivosti turističkog potencijala spomenuta je izgradnja biciklističkih staza, koje bi se protezale cijelom Dolinom, od antičke Narone do Ušća, a tijekom putovanja biciklisti bi mogli kupiti proizvode obiteljskih domaćinstava.

Također je spomenuta izgradnja nautičke servisne luke u Pločama koje su nakon izgradnje autoceste odlično prometno povezane sa ostalim dijelovima naše zemlje. Neretva je biser Hrvatske ali da bi taj biser prezentirali turistima moramo svi skupa učiniti puno više jer same prirodne ljepote nisu dovoljne budući da je smjer modernog turizma aktivni odmor, a ne više razgledavanje ljepota i uživanje i lijepom vremenu.

Komentari