Ostanimo u kontaktu

USPJEH GIMNAZIJE METKOVIĆ

Gimnaziji Metković svečano dodijeljena plaketa ‘Škola ambasador Europskog parlamenta’

Objavljeno prije

Gimnazija Metković, priznanje

U petak, 15. rujna 2017., Gimnaziji Metković svečano je dodijeljena plaketa Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj te je tako i službeno stekla status Škole ambasadora Europskog parlamenta.

U nazočnosti brojnih uzvanika Plaketu je ravnatelju Gimnazije, prof. Jozi Jurkoviću, uručila gđa Dubravka Šuica, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu. Ovom su prigodom dodijeljene i diplome učenicima, ambasadorima juniorima EP, koji su tijekom školske godine 2016./2017. angažirano sudjelovali u brojnim aktivnostima pilot-projekta Ureda za informiranje EP u Republici Hrvatskoj. Pobjedničkim nastupom na događaju #MladiEU2017, održanim u Zagrebu u svibnju ove godine, osvojili su i vrijednu nagradu – putovanje u Strasbourg, gdje će u sjedištu Europskog parlamenta na jedan dan zauzeti mjesta europskih zastupnika i sudjelovati u simulaciji rada Parlamenta te se pobliže upoznati s radom europarlamentaraca.

Škole ambasadori Europskog parlamenta novi je program koji se od jeseni 2016. provodi u svim državama članicama Europske unije, pa tako i u Republici Hrvatskoj, a usmjeren je na rad s mladima u svrhu podizanja svijesti i razine znanja srednjoškolaca o Europskoj uniji i parlamentarnoj demokraciji. Programom se nastoji omogućiti mladim ljudima – građanima Europske unije – bolje razumijevanje svojih prava, upoznavanje s radom i odgovornostima zastupnika u Europskom parlamentu te razvijanje svijesti o načinima aktivnog sudjelovanja u kreiranju europskih politika.

Nakon uspješnog sudjelovanja u prošlogodišnjem pilot-projektu te stjecanja službenog statusa Škole ambasadora EP, Gimnazija Metković će sa svojim ambasadorima juniorima i u budućnosti provoditi aktivnosti u sklopu ovog programa namijenjena mladim građanima Europske unije.

prof. Gordana Nikolić, Gimnazija Metković

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije