Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Gimnazijalci u sklopu Erasmus plus projekta borave u Poljskoj

Objavljeno prije

Četiri učenika, Karlo Volarević, Marko Cvitković, Marija Pratežina i Petra Kljusurić u pratnji profesora Ane Dragović i Ivana Đereka iz Gimnazije Metković borave od 18.7. 2021. do 25.7. 2021. u Tuchowu, Poljska u sklopu Erasmus plus projekta ‘Maths routes around Europe’.

Prema programu učenici i profesori su posjetili i Tarnow i Krakow te su kroz matematičke aktivnosti upoznavali kulturnu baštinu svakog grada.

Ovo je ujedno i posljednja od šest mobilnosti unutar projekta ‘Maths routes around Europe’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zahvaljujemo se partnerskim školama iz Španjolske, Portugala, Italije, Poljske i Velike Britanije i veselimo se nekim novim zajedničkim projektima, ističu naši Gimnazijalci.

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije