Ostanimo u kontaktu

ERASMUS PLUS

Gimnazijalci goste ispratili izvrsnim programom

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Nakon tri godine okončan je Erasmus+ KA2 projekt pod nazivom Tragovima rimskih careva (Following the Footprints of Emperors), tijekom kojega naši gimnazijalci posjećivali kolege u drugim državama te ih primali u goste.

Uz Gimnaziju Metković u projektu su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Turske, Italije, Španjolske i Portugala, a na posljednju mobilnost u Metković je stiglo 28 učenika i 22 nastavnika. Tijekom petodnevnoga programa oni su obavili projektne zadatke pa su im sinoć u Sportskoj dvorani Gimnazije Metković tijekom svečanoga programa uručeni certifikati.

Da gostima boravak u Metkoviću ostane u nezaboravnom sjećanju potrudili su se metkovski gimnazijalci i njihovi profesori. Izveli su dojmljiv glazbeni program, tijekom kojega su pjevali poznate pjesme iz gostujućih država i to na njihovu jeziku. Neke je pjevao školski zbor, a neke solisti u pratnji učeničkoga sastava. Portugalci su sigurno bili oduševljeni da se u Metkoviću pjeva fado, a Turci su bili iznenađeni kako je školski zbor otpjevao jednu njihovu lijepu pjesmu. Naravno i svi su drugi ostavili izvrstan dojam pa smo i mi bili iznenađeni kakvoćom izvedaba. Nakon priredbe u školi je za sve upriličen domjenak.

Gosti danas putuju svojim kuća, a mi im želimo sretan put i vjerujemo da ih se dojmio posjet Hrvatskoj i Metkoviću.

preneseno s metkovic.hr

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije