Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ERASMUS TJEDAN U GIMNAZIJI METKOVIĆ

Gimnazija sljedećeg tjedna domaćin učenicima i profesorima iz osam zemalja

Objavljeno prije

Gimnazija Metković

U sklopu svojih međunarodnih projekata u razdoblju od 5. do 9. ožujka 2018. Gimnazija Metković bit će domaćin učenicima i profesorima iz osam zemalja.

Radi se o 28 učenika i 22 nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Turske, Italije, Španjolske i Portugala koji dolaze u sklopu Erasmus plus KA2 projekta pod nazivom Following the Footprints of Emperors / Tragovima rimskih careva. Taj trogodišnji projekt razmjene učenika i nastavnika financiran je od strane Europske Unije preko hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU u iznosu od 36,000 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tema projekta je proučavanje zajedničke rimske povijesti i ostavštine u svih devet partnerskih zemalja, s ciljem upoznavanja drugih kultura i vlastite povijesti, zaštite kulturne baštine, ali i unaprjeđivanja nastave stranih jezika i povijesti. Zemlja koordinator projekta je Turska.

Koordinatorica projekta u Gimnaziji Metković je prof. engleskog jezika Branka Vladimir u suradnji s prof. povijesti i umjetnosti Jagodom Krešić.

U protekle dvije školske godine ostvarene su projektne mobilnosti u sve druge partnerske zemlje te je naša škola posljednji domaćin ovog partnerstva.

U tu svrhu projektni tim Gimnazije Metković pripremio je tjedni program u kojem će naši učenici i profesori zajedno sa svojim partnerima iz osam zemalja izvršavati projektne zadatke i pritom upoznavati našu baštinu iz rimskog doba, ali i jedni druge, te produbljivati znanje o svijetu i vježbati strane jezike. Kako je pokazalo naše dosadašnje iskustvo, posebna povezanost između učenika očekuje se zbog smještanja stranih učenika kod naših obitelji-domaćina.

Tjedni program:

Ponedjeljak, 5.3. – prijem gostiju (učenika i profesora) u Gimnaziji Metković, projektni zadatci (radionice za učenike i profesore)

Utorak, 6.3. – posjet antičkoj Saloni te Splitu (Arheološki muzej i Dioklecijanova palača)

Srijeda, 7.3. – obilazak antičke Narone, posjet Arheološkom muzeju u Vidu; radionica izrade antičkih mozaika

Četvrtak, 8.3. – posjet Dubrovniku uz pratnju službenog vodiča, obilazak gradskih zidina

Petak, 9.3. – prijem kod gradonačelnika; obilazak uže gradske jezgre Metkovića, Prirodoslovni muzej; završna priredba u Gimnaziji Metković (podjela certifikata o sudjelovanju, zakuska za goste i obitelji domaćine)

Gimnazija Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije