Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Gimnazija Metković prelazi na rotirajuću dvosmjensku nastavu

Objavljeno prije

Gimnazija Metković obavještava putem mrežnih stranica kako je prije početka školske godine obavila dezinfekciju cijele zgrade i školske športske dvorane od strane ovlaštene pravne osobe, te da su učenici obvezni nositi maske od trenutka ulaska u školu do trenutka izlaska iz škole.

Škola je u suradnji s osnivačem osigurala dovoljan broj maski za lice koje će biti podijeljene učenicima prvi dan nastave.

Kako bi se smanjio rizik zaraze, mole se učenici da prvi dan donesu svoju masku dok im škola ne podijeli maske predviđene za njih.

Učenici pri dolasku u školu odmah ulaze u svoju učionicu te se mole, ukoliko bude velikih gužvi ispred škole, odnosno na školskom igralištu, pridržavati se fizičkog razmaka.

Učenici I. i II. razreda ulaze kroz bočni ulaz na školskom igralištu.

Škola je objavila Popis učenika prvih razreda.

Učenici III. i IV. razreda ulaze kroz glavni ulaz škole te u slučaju velike gužve mogu čekati na ulazak i u školskom vrtu.

Učenici I. i IV. razreda imaju nastavu prvi tjedan u jutarnjoj smjeni.

Učenici II. i III. razreda imaju nastavu prvi tjedan u poslijepodnevnoj smjeni.

Sljedeći, drugi tjedan učenici se rotiraju sa smjenama.

Za učenike putnike osiguran je prijevoz u dogovoru s ovlaštenim prijevoznicima.

Zbog eventualnih, možebitnih novonastalih okolnosti koje se mogu dogoditi te imati za posljedicu nemogućnost korištenja velikog odmora, preporučuje se svim učenicima prvi dan nastave ponijeti obrok/marendu od doma.

Roditelji učenika koji spadaju u izrazito vulnerabilne osobe neka se telefonski ili putem elektroničke pošte jave školi zbog razmatranja svakog pojedinačnog slučaja.

Ukoliko to nisu obavili, a smatraju da za njihovu djecu postoji vidno pojačan rizik zaraze u odnosu na drugu djecu, neka odmah ujutro 7. rujna jave pedagoškoj službi škole okolnost da će dijete biti izočno dok roditelj i škola ne donesu zajedničku odluku koja će biti u interesu djetetova zdravlja.

Raspored zvona za prvi radni dan

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija poziva građane da predlože lokacije nadzora brzine kretanja vozila

Objavljeno prije

Prometna policija će na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i ove godine provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Akcija će se provesti 21. travnja kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih, pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Radi ostvarenja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici i ove godine pozivamo građane da od danas, 15. travnja do 20. travnja 2021. godine predlože lokacije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na kojima smatraju da je potrebno nadirati brzinu kretanja vozila.

Svoje prijedloge možete dostaviti na našu e-mail adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr. Svi pristigli prijedlozi će se analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor brzine.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama. Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanja ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije