Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ČESTITKE MATURANTIMA I PROFESORIMA

Gimnazija Metković ostvarila zavidne rezultate na državnoj maturi

Objavljeno prije

Ljeto je vrijeme odmora učenika. Tijekom školske godine nakupilo se dosta stresa te se treba valjano odmoriti od radnih zadataka i prikupiti  energiju za sljedeću školsku godinu. Maturantima je dodatnu brigu zadavala i državna matura, deseta jubilarna na nacionalnoj razini.

Budući je u medijima bilo natpisa o lošijim ovogodišnjim rezultatima, zavirili smo u zgradu metkovske Gimnazije na kojoj se trenutno izvode radovi energetske obnove te razgovarali s ravnateljem Jozom Jurkovićem. Pokazatelji koje je iznio nakon službenih rezultata državne mature zaista su zavidni:

Državnoj maturi pristupilo je 97 učenika. S uspjehom je maturu položilo 96 učenika.

74 učenika polagala su ispit iz engleskoga jezika A razine te postigla prolaznost od 100%.

23 učenika polagala su ispit iz engleskoga jezika B razine te postigla prolaznost od 100%.

Ispitu iz hrvatskoga jezika  A razine pristupila su 84 učenika te postigla prolaznost od 100%.

Ispitu iz hrvatskoga jezika B razine pristupilo je 13 učenika te postigla  prolaznost od 100%.

 

Rezultati iz predmeta matematika također su zadivljujući.

Ispit iz matematike A razine  polagala su 53 učenika, prolaznost 98%, ispit iz matematike B razine polagala su 44 učenika, prolaznost 100%.

Velik broj učenika postigao je ocjenu odličan na obveznim predmetima više razine:

11 učenika iz hrvatskoga jezika  (A razina), 5 učenika iz matematike (A razina) te 20 učenika iz engleskoga jezika (A razina).

87% maturanata upisalo je fakultet koji im je bio prvi izbor.

Zanimljivo je spomenuti da su se na popisu fakulteta koje su metkovski gimnazijalci  upisali našli mnogi veoma atraktivni i  traženi fakulteti kao što su matematika, fizika, medicinska biokemija, stomatologija, farmacija, geodezija, građevina, strojarstvo, a pokazan je i interes za zdravstvene studije, sestrinstvo, radiologiju , fizioterapiju i sanitarno inženjerstvo.

Na nacionalnoj razini rezultati državne mature su lošiji, no to se ne bi moglo reći za naše gimnazijalce – rekao je na kraju ravnatelj. Zadovoljan je postignutim rezultatima te čestita svim maturantima i njihovim profesorima koji su ih vodili četiri godine i uložili puno vremena i truda u njihovo obrazovanje. Postotak riješenosti sva tri obvezna predmeta iznad je prosjeka na nacionalnoj razini.

Grad Metković i Dubrovačko-neretvanska županija zaista se mogu ponositi metkovskim gimnazijalcima.

PRIMA SE 10 OSOBA NA 6 MJESECI

Općina Kula Norinska objavila Javni poziv nezaposlenim osobama za prijavu na javne radove

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska objavila je Javni poziv u kojem poziva nezaposlene osobe da se prijave za javne radove. prima se 10 osoba.

– Javni poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Općina Kula Norinska.
Za navedeni program traži se ukupno 10 (deset) osoba na rok od 6 (šest) mjeseci. Krajnji rok za prijavu je 21. travnja 2021., – objavio je načelnik Nikola Krstičević.

Link na natječaj

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije