Ostanimo u kontaktu

DRŽAVNA MATURA

Gimnazija Metković među deset gimnazija čiji su učenici dobili najbolju ocjenu na državnoj maturi iz Matematike

Objavljeno prije

U bazi podataka Školski rudnik vol. 3 moguće je vidjeti rezultate učenika gimnazijskih programa na državnoj maturi, ocjene tih učenika u završnim razredima osnovnih i srednjih škola te trendove po školskim godinama. Između ostalog, prikazane su i prosječne ocjene koje su učenici svake škole gimnazijskog programa ostvarili iz obveznih predmeta na maturi po školskoj godini. Provjerili smo u kojih 10 gimnazija su učenici ostvarili prosječno najvišu ocjenu na državnoj maturi 2018. godine iz Matematike (podaci za maturu 2019. još nisu dostupni).

Izdvojili smo 10 srednjih škola čiji su učenici gimnazijskog programama maturi 2018. godine ostvarili najvišu prosječnu ocjenu iz državne mature Matematike A razine. U obzir smo uzeli samo škole u kojima je najmanje 20 učenika pisalo ovaj ispit.

*Ako neke škole izvode i program koji nije gimnazijski, ti rezultati nisu uzeti u obzir.

1. XV. Gimnazija u Zagrebu – 4.19
2. III. Gimnazija Split – 4.07
3. V. Gimnazija u Zagrebu – 3.89
4. II. Gimnazija u Zagrebu – 3.66
5. Gimnazija Franje Petrića Zadar – 3.49
6. Prva gimnazija Varaždin – 3.45
7. Srednja škola krapina – 3.41
8. Gimnazija Metković – 3.40
9. Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin – 3.36
10. III. Gimnazija Osijek – 3.33

Izvor: srednja.hr

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Još jedan dan bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzetih 15 uzoraka, 6 je negativnih, a za 9 se još čekaju rezultati. Dva uzorka poslanih na analizu prekjučer, a za koje rezultate nismo imali do slanja prošlog priopćenja, su također negativni. Danas je još jedna osoba ozdravljena, također iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3140 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

S današnjim danom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji više nema osoba u samoizolaciji. Inače, od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije