Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

WETTBEWERB DER DEUTSCHEN

Gimnazija Metković domaćin Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika

Objavljeno prije

gimtk12

Već tradicionalni domaćin Županijskog natjecanja Gimnazija Metković je ugostila profesore mentore njemačkog jezika osnovnih, srednjih škola i  gimnazija  iz cijele županije i njihove izvrsne učenike koji su se taj dan natjecali u vladanju svih četiriju vještina njemačkoga jezika.

Nakon pozdravne riječi i dobrodošlice, te želja za izvrsnim uspjehom ravnatelja Joze Jurkovića, uslijedio je kratki glazbeni program kojeg su pripremile plesna i glazbena skupina učenika Gimnazije Metković uz mentorstvo profesorice njemačkog jezika Svjetlane Bebić. Program je otvorila učenica Martina Manenica, nakon čije je najave zaplesao plesni trio u sastavu Petre Ivić, Ivane Bunoze i Zvone Radića. Iza plesne točke glazbeni sastav Gimnazije Metković pod imenom Unvergässlich (Nezaboravni) izveo je četiri pjesme na njemačkom jeziku za koje su sami napisali tekst i glazbu, i za koje su već do sada nagrađivani, i nekoliko obrada već postojećih pjesama. Članovi glazbenog sastava su:

Tekst i glazba: Lea Knežević, Borna Nikolić, Teo Vučković, Hrvoje Ilić i Nikola Jurković;
Pjevači i pjevačice:  Borna Nikolić, Teo Vučković, Darka Jukić, Andrijana Plećaš, Petra Lasić, Anamarija Jakić i Ana Prkačin;
Svirači: akustična gitara Ana Barbir, Hrvoje Ilić i Teo Vučković; električne gitare Tonći Tošić, Ivan Radić, klavijatura Hrvoje Ilić, Teo Vučković ; saksofoni Matej Erceg i Nikola Jurković;
Glazbeno-tehnička potpora: Jure Manenica.

Cijelo natjecanje je prošlo u ugodnom ozračju kojega su za njih priredili Županijska savjetnica profesorica njemačkoga jezika Dragica Nikolić, sada u ulozi predsjednice povjerenstva Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika u suradnji s ravnateljem Jozom Jurkovićem. Tim koji je sudjelovao u provedbi organizacije je aktiv njemačkog jezika; Ivona Šešelj, prof. Svjetlana Bebić, prof., Ana Bebić, prof.; tajništvo; Blaženka Vidović, Josip Ujdur, Dana Raguž  i ne možemo, a ne spomenuti stalnu tehničku potporu Šime Bebića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Ovim putem čestitamo učenicima i njihovim mentorima iz svih škola naše županije, a osobito našim učenicima iz Gimnazije Metković učeniku Mihovilu Pavlinoviću i učenici Lei Knežević na odlično postignutim rezultatima, te im želimo također uspješno sudjelovanje na predstojećem Državnom natjecanju, stoji u priopćenju Svjetlane Bebić, prof.

Postignuća na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika su slijedeća:

a) KATEGORIJA Osnovnih Škola

Lista A: 1.mjesto Anna Mihajlović- OŠ Ivana Gundulića, Dubrovnik( mentor: Sanja Magaš, prof.)
Lista B: 1.mjesto Antonela Vlašić- OŠ Lapad, Dubrovnik (mentor: Sanja Gruja-Obradović, prof.)

b) KATEGORIJA Srednjih Škola I.

Lista A 1.mjesto Lucija Radošević- Gimnazija Dubrovnik (mentor: Katie Riha, prof.)
Lista B 1.mjesto Lea Knežević- Gimnazija Metković (mentor: Svjetlana Bebić,prof.)

c) KATEGORIJA Srednjih škola II.

Lista A 1. mjesto Mihovil Pavlinović- Gimnazija Metković (mentor: Dragica Nikolić, prof.)
Lista B 1. mjesto Mihaela Pavlina- Turistička i ugostiteljska škola, Dubrovnik (mentori: Nike Ljubimir,prof. Cornelia Heller,prof.)

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije