Ostanimo u kontaktu

WETTBEWERB DER DEUTSCHEN

Gimnazija Metković domaćin Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika

Objavljeno prije

gimtk12

Već tradicionalni domaćin Županijskog natjecanja Gimnazija Metković je ugostila profesore mentore njemačkog jezika osnovnih, srednjih škola i  gimnazija  iz cijele županije i njihove izvrsne učenike koji su se taj dan natjecali u vladanju svih četiriju vještina njemačkoga jezika.

Nakon pozdravne riječi i dobrodošlice, te želja za izvrsnim uspjehom ravnatelja Joze Jurkovića, uslijedio je kratki glazbeni program kojeg su pripremile plesna i glazbena skupina učenika Gimnazije Metković uz mentorstvo profesorice njemačkog jezika Svjetlane Bebić. Program je otvorila učenica Martina Manenica, nakon čije je najave zaplesao plesni trio u sastavu Petre Ivić, Ivane Bunoze i Zvone Radića. Iza plesne točke glazbeni sastav Gimnazije Metković pod imenom Unvergässlich (Nezaboravni) izveo je četiri pjesme na njemačkom jeziku za koje su sami napisali tekst i glazbu, i za koje su već do sada nagrađivani, i nekoliko obrada već postojećih pjesama. Članovi glazbenog sastava su:

Tekst i glazba: Lea Knežević, Borna Nikolić, Teo Vučković, Hrvoje Ilić i Nikola Jurković;
Pjevači i pjevačice:  Borna Nikolić, Teo Vučković, Darka Jukić, Andrijana Plećaš, Petra Lasić, Anamarija Jakić i Ana Prkačin;
Svirači: akustična gitara Ana Barbir, Hrvoje Ilić i Teo Vučković; električne gitare Tonći Tošić, Ivan Radić, klavijatura Hrvoje Ilić, Teo Vučković ; saksofoni Matej Erceg i Nikola Jurković;
Glazbeno-tehnička potpora: Jure Manenica.

Cijelo natjecanje je prošlo u ugodnom ozračju kojega su za njih priredili Županijska savjetnica profesorica njemačkoga jezika Dragica Nikolić, sada u ulozi predsjednice povjerenstva Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika u suradnji s ravnateljem Jozom Jurkovićem. Tim koji je sudjelovao u provedbi organizacije je aktiv njemačkog jezika; Ivona Šešelj, prof. Svjetlana Bebić, prof., Ana Bebić, prof.; tajništvo; Blaženka Vidović, Josip Ujdur, Dana Raguž  i ne možemo, a ne spomenuti stalnu tehničku potporu Šime Bebića.

– Ovim putem čestitamo učenicima i njihovim mentorima iz svih škola naše županije, a osobito našim učenicima iz Gimnazije Metković učeniku Mihovilu Pavlinoviću i učenici Lei Knežević na odlično postignutim rezultatima, te im želimo također uspješno sudjelovanje na predstojećem Državnom natjecanju, stoji u priopćenju Svjetlane Bebić, prof.

Postignuća na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika su slijedeća:

a) KATEGORIJA Osnovnih Škola

Lista A: 1.mjesto Anna Mihajlović- OŠ Ivana Gundulića, Dubrovnik( mentor: Sanja Magaš, prof.)
Lista B: 1.mjesto Antonela Vlašić- OŠ Lapad, Dubrovnik (mentor: Sanja Gruja-Obradović, prof.)

b) KATEGORIJA Srednjih Škola I.

Lista A 1.mjesto Lucija Radošević- Gimnazija Dubrovnik (mentor: Katie Riha, prof.)
Lista B 1.mjesto Lea Knežević- Gimnazija Metković (mentor: Svjetlana Bebić,prof.)

c) KATEGORIJA Srednjih škola II.

Lista A 1. mjesto Mihovil Pavlinović- Gimnazija Metković (mentor: Dragica Nikolić, prof.)
Lista B 1. mjesto Mihaela Pavlina- Turistička i ugostiteljska škola, Dubrovnik (mentori: Nike Ljubimir,prof. Cornelia Heller,prof.)

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije