Ostanimo u kontaktu

ERASMUS PLUS PROJEKT

Gimnazija Metković brojnim aktivnostima obilježava Europski tjedan

Objavljeno prije

U tjednu od 6. do 10. svibnja 2019. Gimnazija Metković organizira brojne aktivnosti europske tematike.

Kao škola partner u Erasmus plus projektu Math Routes around Europe, Gimnazija Metković u ovom tjednu ugošćuje učenike i profesore iz Španjolske, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Poljske. Tjedni program ove projektne mobilnosti započet će službenim otvaranjem u čitaonici Gimnazije Metković u ponedjeljak, 6. svibnja u 9 sati. Planirane su brojne aktivnosti na temu učenja i podučavanja matematike, kao i upoznavanja našeg kraja i županije.

Osim toga, kao Škola ambasador Europskog parlamenta Gimnazija Metković obilježit će Dan Europe u četvrtak, 9. svibnja kao projektni dan pod nazivom „Hrvatska u Europskoj uniji“. Umjesto klasičnih nastavnih sati, gimnazijalci i Erasmus gosti sudjelovat će u brojnim radionicama na temu Europske unije. Nakon uvodnog plesa zajedno s Erasmus gostima, učenici će kroz prezentacije, kvizove, debate i brojne kreativne aktivnosti na interdisciplinaran način učiti o različitim aspektima života u EU. Budući da nam se bliže izbori za Europski parlament (26. svibnja), ove godine je naglasak naše proslave Dana Europe upravo na ovoj građanskoj obvezi, posebno među našim novim glasačima – maturantima.

Također u sklopu programa Škole ambasadori, naših jedanaest učenika – ambasadora juniora – s prof. Brankom Vladimir u petak 10. svibnja u Zagrebu će sudjelovati na skupu mladih pod motom „ovajputglasam.eu“. Ovaj multimedijski događaj okupit će mlade ambasadore Europskog parlamenta iz 50 hrvatskih škola koje su u proteklim godinama provodili program informiranja i motiviranja na sudjelovanje u europskoj demokraciji.

Nadalje, u četvrtak 9. svibnja Gimnazija Metković otvara svoja vrata osnovcima. U taj dan otvorenih vrata posjetitelji iz metkovskih i okolnih osnovnih škola – osmaši, njihovi nastavnici, roditelji – moći će upoznati našu školu i otkriti brojne prednosti upisa u naše programe jezične, matematičke i opće gimnazije. Kroz razne prezentacije, kreativu, igre, kvizove i tražilice predstavit ćemo im naše STEM, jezične, kreativne, sportske, interdisciplinarne i međunarodne aktivnosti.

Jedna od potonjih je i odlazak 15 naših učenika u pratnji profesorica Svjetlane Bebić i Ane Bebić u Njemačku, u srijedu 8. svibnja, u osmodnevni posjet partnerskoj školi Theodor-Heuss-Gymnasium u Recklinghausenu. Ovogodišnja mobilnost ima za temu eTwinning projekt „Mein Schatz“, a nastavak je naše dugogodišnje suradnje i razmjene s ovom njemačkom školom unutar mreže PASCH škola pod pokroviteljstvom Goethe Instituta.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PLOČE

Poziv na edukativno predavanje ‘Suradnjom do uspjeha – Udruga Radost – moj drugi dom’

Objavljeno prije

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na edukativnom predavanju doktorandice Andree Gašpar Čičak, mag.rehab.educ koje će se održati dana 02. studenog 2020. s početkom u 10:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ploče.

Naziv predavanja je “Suradnjom do uspjeha- Udruga Radost- moj drugi dom” i obuhvaća problematiku s kojom se susreću osobe s teškoćama u razvoju i tjelesnim invaliditetom, važnost uloge Udruge i stručnjaka, potrebe i mogućnosti suradnje za postizanje napretka sveopćih uvjeta njihovih života.

Predavanje predstavlja jednu od niza aktivnosti projekta “20 godina radosti za Radosne” kojim Udruga Radost obilježava 20 godina djelovanja. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Broj sudionika je ograničen i molimo Vas da poštivate mjere i preporuke Stožera civilne zaštite.

Poziv na edukativno predavanje 02.11.2020.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije