Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

SPALADIUM ARENA SPLIT

GAST – Međunarodni sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme

Objavljeno prije

Međunarodni sajam GAST

Tradicionalni 21. međunarodni sajam GAST 2016. godine održat će se u Splitu od 02. – 05. ožujka 2016. godine u splitskoj Spaladium areni. Sajam GAST već je godinama vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji koji okuplja sve najbolje od gastronomije, turizma, vinarstva te tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Tijekom godina, pozicionirao se kao nezaobilazno mjesto okupljanja gospodarstvenika relevantnih djelatnosti, razmjene iskustava, unaprjeđenja postojeće suradnje i sklapanja novih poslova neposredno pred turističku sezonu na atraktivnom rastućem turističkom tržištu Hrvatske.

Sajam GAST 2016. obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: 21. Međunarodni sajam prehrane, 21. Međunarodni sajam pića, 21. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 21. Međunarodni sajam vina – Dionizijana, 11. Međunarodni sajam kave, 11. Međunarodni sajam namještaja – Furnitura, 11. Sajam za turizam – Saturn te 1. Sajam sladoleda i slastica, jedinstvena specijalizirana sajamska manifestacija u Hrvatskoj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sajam GAST 2016, kao i prethodnih godina, prati niz zanimljivih događanja: Turistička mreža, Dionizijana – 21. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima (srijeda, 02. ožujka), Autohtona kuhinja (četvrtak, 03. ožujka), Natjecanje barmena (04. ožujka) te humanitarna manifestacija Poznati u kuhinji (05. ožujka).

21. međunarodni sajam GAST 2016. najbolje je mjesto na kojem će poslovni ljudi iz turističkog i ugostiteljskog sektora u pravo vrijeme imati priliku ostvariti kontakte s donositeljima odluka u svim segmentima turističke industrije, unaprijediti kontakte s postojećim klijentima i steći nove, prezentirati vlastite proizvode i usluge ciljanom tržištu te sudjelovati u velikoj medijskoj kampanji sajma GAST, kao i u zanimljivim stručnim i zabavnim programima. Sve navedeno posebno je značajno u svjetlu aktualnih turističkih trendova koji Split i Dalmaciju posljednjih godina pozicioniraju kao poželjnu turističku destinaciju, što potvrđuju i statistički podaci nadležnih institucija RH.

Međunarodni karakter sajma GAST dokazuje višegodišnje sudjelovanje izlagača iz 11 zemalja: Bosne  i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Italije, Njemačke, Austrije, Belgije, Srbije, Indonezije,  Poljske i Hrvatske pa je tako tokom svih prethodnih godina na sajmu sudjelovalo preko 15.000 direktnih i indirektnih izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije