Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Fra Marijo Knezović održao tribinu na temu ‘Nisam šutio’

Objavljeno prije

Tribina Nisam šutio, fra Knezović

Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu, u organizaciji Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’ Metković , tribinu na temu ‘Nisam šutio‘ održao fra Marija Knezovića.

Fra Marijo Knezović je rođen 1973. godine u Posušju kao deveto dijete u svojoj obitelji. Sjemenište s klasičnom gimnazijom pohađao je u Dubrovniku, Visokom i Sinju. U franjevački red stupio je 1993. godine. Za đakona je zaređen 1999. godine u Detroitu, a za svećenika 2000. godine u Chicagu.

Kroz svoj životni put sudjeluje kao autor i suautor u nekoliko knjiga i produkcijskih uradaka. Redatelj je i autor dokumentarnog filma ‘Didovina’.

Trenutno je na službi u Posušju gdje ima naglašen rad s mladima. Prošle godine je izdao svoju knjigu ‘Nisam šutio’ u kojoj otvoreno govori o stvarnom životu i duhovnoj punoći. Njegova knjiga je napisana na nagovor mnogih njegovih prijatelja, kolega i rodbine, te je naknadno dobila to ime. Fra Marijo otvoreno kaže kako je pisanje jedini posao koji ne voli, ali ga radi iz nužde, bez ljubavi. Kroz svoje misli provlači primjere iz života i Biblije, i otvoreno piše i govori o onome što nitko ne bi, čega su svi svjesni, ali guraju od sebe.

Ideja vodilja kroz njegovo djelo su mu bile teze i sinteze onoga što se događa oko nas. Otvoreno govori o crkvi, politici, društvu i svim događajima. Za crkvu kaže da je nažalost ustanova koja često otvara vatru i onda nastane zatišje, što nikako nije u redu. Napominje kako danas živimo u svijetu ‘MANIPULACIJE’, gdje svak svakim manipulira.

Večer koja zaista nadahnjuje uveličana je ugodnim nastupom Ženske klape Lira iz Trebižeta.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije