GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Fra Marijo Knezović održao tribinu na temu ‘Nisam šutio’

Objavljeno 21. ožujka 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

Tribina Nisam šutio, fra Knezović

Galerija

Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu, u organizaciji Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’ Metković , tribinu na temu ‘Nisam šutio‘ održao fra Marija Knezovića.

Fra Marijo Knezović je rođen 1973. godine u Posušju kao deveto dijete u svojoj obitelji. Sjemenište s klasičnom gimnazijom pohađao je u Dubrovniku, Visokom i Sinju. U franjevački red stupio je 1993. godine. Za đakona je zaređen 1999. godine u Detroitu, a za svećenika 2000. godine u Chicagu.

Kroz svoj životni put sudjeluje kao autor i suautor u nekoliko knjiga i produkcijskih uradaka. Redatelj je i autor dokumentarnog filma ‘Didovina’.

Trenutno je na službi u Posušju gdje ima naglašen rad s mladima. Prošle godine je izdao svoju knjigu ‘Nisam šutio’ u kojoj otvoreno govori o stvarnom životu i duhovnoj punoći. Njegova knjiga je napisana na nagovor mnogih njegovih prijatelja, kolega i rodbine, te je naknadno dobila to ime. Fra Marijo otvoreno kaže kako je pisanje jedini posao koji ne voli, ali ga radi iz nužde, bez ljubavi. Kroz svoje misli provlači primjere iz života i Biblije, i otvoreno piše i govori o onome što nitko ne bi, čega su svi svjesni, ali guraju od sebe.

Ideja vodilja kroz njegovo djelo su mu bile teze i sinteze onoga što se događa oko nas. Otvoreno govori o crkvi, politici, društvu i svim događajima. Za crkvu kaže da je nažalost ustanova koja često otvara vatru i onda nastane zatišje, što nikako nije u redu. Napominje kako danas živimo u svijetu ‘MANIPULACIJE’, gdje svak svakim manipulira.

Večer koja zaista nadahnjuje uveličana je ugodnim nastupom Ženske klape Lira iz Trebižeta.

Komentari