Ostanimo u kontaktu

SVETIŠTE SV. ANTE

Fra Ivo Rastočić održao mladu misu

Objavljeno prije

U prekrasnom ambijentu Svetišta sv. Ante na Dubravici danas je fra Ivo Rastočić održao svoju mladu misu, kum je bio fra Ilija Mikulić.

Pozdravnu riječ na svetoj misi je rekao provincijal Provincije Presvetoga Otkupitelja fra Marko Mrše te župnik župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić, a svojim pjevanjem slavlje su uveličali zborovi iz župa sv. Ilije i sv. Nikole.

Na kraju su vjernicima svoj blagoslov udijelili ovogodišnji mladomisnici te je uslijedio nastavak slavlja i ručak na Trgu ispred Hotela Narona.

Dodajmo još da će fra Ivo Rastočić svoju prvu svećeničku službu vršiti kao župni vikar u šibenskoj župi Gospe van Grada, a na blagdan Gospe od Anđela koji se slavi u nedjelju, 2. kolovoza, fra Ivo će slaviti svetu misu na Novim Selima, u rodnom mjestu svoga oca.

Fra Ivi Rastočiću i obitelji čestitamo na ovom svečanom trenutku!

Svetu misu smo prenosili uživo, donosimo video prilog i foto-galeriju.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dva u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 15 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 16 osoba iz Dubrovnika, tri iz Konavala, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja i Metkovića te po jednoj iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika, jedna ženska osoba (rođ. 1940.) i jedna muška osoba (rođ. 1939.).

Izliječena je 31 osoba: devet iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Vele Luke, dvije iz Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Janjine, Konavala, Korčule, Ploča i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 184 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 099 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 598 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 225 slučajeva kršenja samoizolacije (97 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije