Ostanimo u kontaktu

CRKVA SV. ILIJE U METKOVIĆU

Fra Antun Mrzlečki svirao lutnju – glazbalo europskih dvorova

Objavljeno prije

Fra Aantun Mrzlečki

Fra Antun Mrzlečki večeras je u sklopu Metkovskog ljeta i Svjetskog dana glazbe nastupio ispred metkovske publike u Crkvi sv. Ilije muzicirajući na baroknoj lutnji. Prije nastupa fra Antun je vjernike upoznao s tom kraljicom instrumenata te kako se njezin visoki društveni status u hijerarhiji instrumenata održao do dana današnjeg.

Fra Antun nastupa po čitavoj Hrvatskoj, pred školarcima u glazbenim školama, pred fratrima i časnim sestrama, svećenicima, a večeras je svojom božanstvenom izvedbom počastio metkovsku publiku, koja je uživala u baroknoj glazbi koju je za njih odsvirao Fra Antun Mrlečki.

To je ujedno bilo i zadnji lijepo osmišljeni današnji nastup koji je obilježio Svjetski dan glazbe. Prisjetimo se da su večeras u Sportskoj nastupili Versi, koji su svojom glazbom privukli mnoge svoje obožavateljice i obožavatelje.

GS Versi

Ako se dan po jutru poznaje, čeka nas vrlo lijepo Metkovsko ljeto 2015., a mi smo tu da ga popratimo i foto galerijama ovjekovječimo.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije