Ostanimo u kontaktu

ŽUPAN NIKOLA DOBROSLAVIĆ VODIO RADIONICU

Fondovi EU za lokalne i regionalne vlasti u partnerskim zemljama Mediterana

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić vodio je online radionicu: “Fondovi EU za lokalne i regionalne vlasti u partnerskim zemljama Mediterana”.

Ova konferencija Europskog odbora regija organizirana je u sklopu 19-tog Tjedna regija i gradova koji se i ove godine tradicionalno održava u Bruxellesu. Župan Dobroslavić u svom izlaganju naglasio je: “Ova je godina prva godina novog dugoročnog proračunskog planiranja EU-a, tzv, višegodišnjeg financijskog okvira, a vanjsko djelovanje čini oko 10% ukupne potrošnje. Dok je za zemlje kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje EU-u instrument pretpristupne pomoći nastavljen u drugoj fazi, za zemlje u južnom susjedstvu puno se promijenilo uvođenjem novog Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu suradnju pod nazivom Globalna Europa. U Europskom odboru regija naglasili smo da bi u proračunu EU-a sredstva trebala biti dostupna svim vrstama i veličinama lokalnih i regionalnih vlasti te da bi ih trebalo uzeti u obzir tijekom programiranja.”

Današnja konferencija imala je prilično širok zemljopisni opseg obzirom da su kroz Europski odbor regija okupljeni lokalni i regionalni predstavnici iz svih zemalja Unije za Mediteran, države članice EU-a i partnerske zemlje koje graniče sa Sredozemnim morem. Rasprava se vodila o financijskim sredstvima dostupnima lokalnim i regionalnim vlastima u zemljama od Maroka do Crne Gore, od Turske do Egipta. Kako bi usmjerio kolege iz partnerskih zemalja u ovoj novoj fazi, Europski odbor regija do kraja godine priprema dvije publikacije o financiranju koje su ovim putem najavljene. Na interaktivnoj radionici uz župana Dobroslavića sudjelovali su i stručnjaci iz Europske investicijske banke i Europske komisije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

CENTAR ZA KARIJERE MLADIH

Savjetnica župana Žaklina Marević na otvorenju EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Objavljeno prije

Savjetnica župana Žaklina Marević nazočila je u ponedjeljak u Dubrovniku EXPO smotri visokoobrazovnih institucija u sklopu koje će srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobiti priliku upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima, a sve kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

Savjetnica Marević ovom je prilikom istaknula kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.

”Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti”, napomenula je ona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 1500 maturanata kroz dva dana imat će priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

Smotra se održava u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije