Ostanimo u kontaktu

BRIDŽ SAVEZ DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Europsko natjecanje malih federacija u bridžu ‘Dubrovnik 2016.’

Objavljeno prije

bridž

Hrvatski bridž savez, Bridž savez Dubrovačko-neretvanske županije i Bridž klub Dubrovnik organiziraju 9. po redu Europsko natjecanje malih federacija u bridžu (ESFG, European Small Federation Games, Dubrovnik 2016) koje će se održati u Dubrovniku od 1. do 4. studenog u Hotelima Importanne Resorta. Za sada je potvrđen dolazak 15 reprezentacija: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Albanija, Cipar, Monako, Luksemburg, Mađarska, Estonija, Češka, Slovačka, San Marino, Otok Guernsey i Libanon. Sastavni članovi naše reprezentacije su i Marina Pilipović – Nikica Šver, par koji je ove godine u konkurenciji ženskih parova ostvario povijesni uspjeh i najbolji rezultat hrvatskog bridža osvojivši zlatnu medalju na Olimpijadi bridža u Wroclawu.

Čitav događaj se prenosi na internetu. Prvenstvo će se oglašavati na službenim internetskim stranicama Europske Bridž Lige i Svjetske Bridž Federacije (EBL i WBF).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ceremonija otvaranja će se održati u 17 sati, 1. studenog 2016. u Palači Sponza gdje očekujemo dolazak natjecatelja, predstavnike lokalnih institucija te članove Izvršnog odbora Europske bridž federacije i Hrvatskog bridž saveza. Ceremoniju će uveličati nastup folklornog ansambla Linđo. Natjecanje završava u petak, 4. studenog 2016., a u 20 h će se u Hotelu Neptun proglasiti pobjednik natjecanja i održati ceremonija dodjele nagrada.

Nakon Europskog natjecanja malih federacija, Hrvatski bridž savez organizira i Otvoreno parsko prvenstvo Hrvatske u bridžu koje će se održati dana 5. i 6. studenog 2016. u Hotelu Neptun. Na Otvorenom parskom prvenstvu Hrvatske će sudjelovati većina natjecatelja s Europskog natjecanja, kao i velik broj igrača iz Hrvatske i susjednih zemalja. U nedjelju, 6. studenog u 14 h će se u hotelu Neptun održati proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Bridž, kao vrhunsku misaonu igru koja je priznata kao sport i od Hrvatskog olimpijskog odbora, igra preko 100 milijuna ljudi različitih dobnih skupina i zanimanja, od učenika i studenata pa do predsjednika država. Bridž je uveden u osnovne i srednje škole kao obavezan/fakultativan predmet u većini europskih zemalja dok je u Hrvatskoj bridž fakultativan predmet na FER-u u Zagrebu kao i u nekoliko srednjih škola.

Organizatori se posebno zahvaljuju Gradu Dubrovniku i drugim sponzorima natjecanja: Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika, Dubrovačkom savezu športova, Zajednici športa Dubrovačko-neretvanske županije i Društvu prijatelja Dubrovačke starine.

Nastavi čitati

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije