Ostanimo u kontaktu
HDZ BANNER

U METKOVIĆU ZABILJEŽENA 22 SLUČAJA OBOLJELIH

Epidemija gripe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – raste broj oboljelih!

Objavljeno prije

Raste broj oboljelih i laboratorijski potvrđenih slučajeva gripe u županiji, javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

U Službi za mikrobiologiju Zavoda do sada je laboratorijski potvrđeno 83 slučaja virusa gripe (52 slučaja virusa A i 31 slučaj virusa B). Samo u prošlom tjednu Službi za epidemiologiju ukupno je prijavljeno 121 slučaj oboljelih od gripe. Najviše prijava pristiglo je iz Dubrovnika 87, Metkovića 22, Korčule 6 i Ploča 6. Možemo reći kako je epidemija gripe na području naše županije započela.

Ukupan broj prijava oboljelih do 09. veljače 2020. g. iznosi 230. Dubrovnik 150 prijava oboljelih, Metković 39, Korčula 22 i Ploče 19. Prema dobnim skupinama, najveći broj prijavljenih je u dobi 7-14 godina (80 djece). Stvarni broj oboljelih od gripe, za pretpostaviti, je znatno veći od prijavljenih, a razlozi za to su: jedan dio oboljelih se ne javi liječniku (sami se liječe), a drugi dio koji se javi liječniku ne bude prijavljen od strane liječnika, iako je to zakonska obveza.

Ipak, gripa je nepredvidiva bolest i koliki će biti stvarni broj novooboljelih u ovoj sezoni teško je predvidjeti. Svakako svi oni sa simptomima gripe trebali bi o tome obavijestiti svoga liječnika zbog evidencije, a u slučaju komplikacija bolesti i javiti se svom izabranom liječniku na pregled.

Izvor: Dubrovački portal

METKOVSKO LJETO 2020.

Najmlađi sugrađani uživali u lutkarskoj predstavi ‘Put oko svijeta’

Objavljeno prije

U sklopu Metkovskog ljeta 2020. najmlađi sugrađani uživali su u lutkarskoj predstavi ‘Put oko svijeta‘ koja je večeras odigrana u gradskom parku u Metkoviću.

Uz režiju Produkcije Z iz Splita i maštu glavnog protagonista Nikole naši najmlađi večeras su obišli sve kontinente i upoznali sve zanimljivosti svijeta.

Dijelić atmosfere donosimo u kratkoj foto-galeriji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije