DEMANTIJ

Edi Kalac: Ne poznajem Komazina i Čuljka, informacije o mitu su neistinite

Prenosimo demanti Edija Kalca, predstavnika tvrtke Ghia Sport d.o.o. u kojem navodi da ne poznaje Komazina i Čuljka, te tvrdi da su informacije o mitu neistinite

Objavljeno 12. lipnja 2014. u kategorijama: Metković, News.

nk-neretva

Na web portalu Metkovic News od 10.06.2014. objavljen je članak pod naslovom „Ekskluzivna snimka NK Neretva predala mito za donaciju HOO“ koji prenosi navode objavljene na Portalu Dubrovnikpress.hr koji je objavio audio snimku na kojoj Pero Čuljak predsjedniku NK Neretva Goranu Komazinu Meki govori kako je predao mito u iznosu od tisuću eura.

U tekstu se navodi „da je nogometni klub Neretva iz Metkovića dao mito kako bi taj klub dobio mogućnost donacije HOO. Portal Dubrovnikpress.hr u posjedu je audio snimke na kojoj Pero Čujlak, čovjek blizak upravi kluba, predsjedniku NK Neretva Goranu Komazinu Meki govori kako je predao mito u iznosu od 1.000 eura.

Mito je navodno predan Ediu Kalacu, jednom od suvlasnika tvrke Ghia sport koji je preko svojih  kanala u HOO-u trebao osigurati da NK Neretva od HOO dobije sportsku opremu i svake godine pomaže klub raznim donacijama. Ghia Sport iz Pazina se inače bavi opremanjem unutarnjih i vanjskih igrališta, škola i dvorana sportskom opremom i rekvizitioma,  a 2011.god. potpisala je partnerski ugovor sa HOO-om. Mito od tisuću eura nije jedni motiv NK Nereva donaciju bi trebala naovodno primiti upravo preko Ghia sporta kao dobavljača.“

Navedeni članak sadrži neistine i potpuno netočne informacije – gospodinu Ediu Kalcu i navodno primljenom mitu kao i o tvrtki Ghia Sport d.o.o.

Pri tome se odmah ističe kako su svi navodi vezani iz osobu Edija Kalca i tvrtku GHIA SPORT d.o.o. u kontekstu primanja mita  i donacija u potpunosti neistiniti i objavljeni bez prethodne provjere te kao takvi nanose štetu ugledu osobe  Edia Kalca i tvrtke Ghia Sport. d.o.o.

Ovime želimo istaći da Edi Kalac kao ni ovlaštene osobe Ghia Sport d.o.o. nisu nikada imale nikakvog kontakta s osobama, a niti poznaju osobe koje se navode u objavljenom članku – Gorana Komazina Meku niti Peru Čuljka  kao ni odgovorne osobe  iz  NK Neretva.

Ghia sport je na traženje Športske zajednice grada Metkovića (po glavnom tajniku Mladenu Jakiću – tako se dotični gospodin predstavio službenim dopisom koji je poslan putem e-maila) dostavila ponudu za traženu opremu te nema apsolutno nikakvog utjecaja na donošenje odluke o donaciji.

Upravo na temelju zatražene ponude Športska zajednica grada Metkovića se mogla obratiti zahtjevom za donaciju HOO koji odlučuje čijem će zahtjevu udovoljiti. Napominjemo da tvrtka GHIA SPORT d.o.o. godišnje izradi gotovo 3000 ponuda raznim subjektima, te ne vidimo nikakav razlog zašto nismo trebali dati službenu ponudu (prema službenom zahtjevu poslanom od strane Športske zajednice grada Metkovića putem e-maila ). Zbog navedenog se tvrtki GHIA SPORT d.o.o. spominjanje njenog imena u kontekstu primanja mita nanosi nenadoknadiva šteta.

Autor članka trebao je provjeriti informacije prije nego li je iste objavio te je takvo postupanje u suprotnosti je s odredbama Zakona o medijima prema kojim propisima su mediji dužni poštivati ugled, čast i dostojanstvo svake osobe, te prije objavljivanja informaciju provjeriti i omogućiti drugoj strani iznošenje svoga viđenja o temi čiji je ona subjekt.

Stoga je ovakvim neistinama ukaljano ime i gosp. Edija Kalca i tvrtke GHIA SPORT d.o.o. koji su ovakvim postupanjem  povrijeđeni zbog kreiranja slike u javnosti koja ne odgovara istini. Stoga se od naslovljenog nakladnika i glavnog urednika, kao najmanji oblik ublažavanja uvreda i štete koje je taj članak nanio gospodinu Kalcu i tvrtki GHIA SPORT d.o.o. očekuje da na istom mjestu i u istoj rubrici na portalu objavi ispriku Ediju Kalcu i tvrtki Ghia Sport d.o.o. i te da objavi ovaj tekst ispravka objavljene informacije obzirom da je članak napisan na osnovu neistinitih informacija i bez provjera istih.

Edi Kalac u osobno ime
Edi Kalac u ime tvrtke Ghia Sport d.o.o. 52000 Pazin

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari