Ostanimo u kontaktu

DOBROVOLJNO VATROGASTVO

DVD Vid se oprašta od svog preminulog člana Miće Sutona

Objavljeno prije

DVD Metković je na svome profilu prenijelo tužnu vijest da nas je danas napustio Miće Suton, zapovjednik DVD-a VID i član zapovjedništva Vatrogasne zajednice grada Metkovića.

DVD Metković je ovim putem izrazio sućut obitelji i kolegama DVD-a Vid, a mi se pridružujemo izrazima sućuti. Počivao u miru Božjem!

 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Na Daksi položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na 53 nevine žrtve

Objavljeno prije

U spomen na 53 nedužne žrtve pogubljene na Daksi 25. i 26. listopada 1944. godine, župan Nikola Dobroslavić, zamjenica župana Žaklina Marević i predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović te državni tajnik Frano Matušić u nedjelju su položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen križa na tome otočiću.

Zbog epidemioloških razloga broj sudionika na današnjoj komemoraciji je bio manji nego inače pa su počast stradalima odali i predstavnici Grada Dubrovnika, članovi obitelji žrtava i organizatori komemoracije – Udruga Daksa 1944./45 te franjevci iz Franjevačkog samostana Male Braće Dubrovnik.

U svojoj izjavi za medije povodom ove komemoracije župan Nikola Dobroslavić je istaknuo kako je današnja komemoracija nevinim žrtvama važna jer nas podsjeća koliko su totalitarni režimi bili loši. „Na današnji dan 1944. godine pogubljene su 53 nevine žrtve, bez suda i mogućnosti obrane. Totalitarni režimi, u ovom slučaju komunistički, neminovno, zbog svoje prirode rezultiraju zločinima i zato moramo kazati NE bilo kojem obliku totalitarizma.“, kazao je župan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije