Ostanimo u kontaktu

VOZILO STIGLO IZ AUSTRIJE

DVD Metković od danas bogatiji za navalno vozilo

Objavljeno prije

DVD Mertković, novo vozilo (13)

Od danas je DVD Metković bogatiji za još jedno vozilo, održana je primopredaja navalnog vozila koje je u Metković stigao iz austrijskog Schranawanda.

Riječ je o rabljenom vozilu Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Schranawanda koje je DVD Metković dobio posredstvom svoga predsjednika Stipice Bebića i Karla Kurta, osobe odgovorne za financije i administraciju u schranawandskom DVD-u.

Predsjednik DVD-a Metković Stipica Bebić rekao je da je DVD Schranawand od svoje Općine dobio novo vozilo povodom proslave 125. obljetnice te da su zbog toga bili u mogućnosti pomoći metkovskim kolegama.

– Gospodin Karl je moj radni kolega u firmi u kojoj radim i prilikom našeg svakodnevnog razgovora u firmi saznali smo da smo i jedan i drugi vatrogasci. Njegovo vatrogasno društvo slavi 125. obljetnicu i povodom te obljetnice su dobili novo vozilo koje njihova općina osigurava. Vozilo smo dobili po iznimno povlaštenoj cijeni i možemo reći da je to jedna vrsta donacije, a ovakva vozila sa pripadajućom opremom se inače ne kupuju i doniraju. Ovim putem bih želio zahvaliti Gradu Metkoviću, prvenstveno gradonačelniku Daliboru Milanu za potporu DVD-u, jer otkad smo mi preuzeli vodstvo DVD-a ovo je prva godina da se DVD  financira iz proračuna Grada Metkovića, i to u punom zakonskom iznosu. Samim time smo došli do mogućnosti nabavljanja ovakvog navalnog vozila – rekao je Bebić.

Karl Kurt je izrazio zadovoljstvo pozivom u DVD Metković i time što može potpomoći metkovski DVD.

Navalno vozilo u austrijskoj službi prešlo je 11 tisuća kilometara, a pumpa ima 80 sati rada. Zapovjednik metkovskog DVD-a Goran Medak rekao je da vozilo omogućuje bolje i šire djelovanje DVD-a Metković.

– Ovo vozilo daje DVD-u mogućnost djelovanja i u požarima zatvorenih prostora. Imamo pumpu visokog pritiska, daje nam mogućnost da konačno odlazimo i van grada na intervencije. Imali smo prošle godine požar u Splitu, imali smo požar u Čepikućama… Mi smo željeli ići, ali strahovali smo da nas ne zovnu jer nemamo adekvatno vozilo da bismo otišli van Metkovića, i samim time promovirali grad. Mi smo uvelike potpora Javnoj vatrogasnoj postrojbi i ja se nadam da će i oni bolje iskoristiti naše resurse i naše ljudstvo koje imamo. Trenutno brojimo 30 operativnih članova, od toga imamo šest-sedam vozača strojara koji će već danas proći obuku za korištenje vozila  – rekao je Medak.

Prilikom primopredaje vozila gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i pripadnici metkovskog i schranawandskog DVD-a održali su prigodne govore i izmijenili su poklone, a nakon prezentacije vozila održana je i zakuska.

Metkovski vatrogasci su svom novom vozilu pripremili i vatreno krštenje koje možete pogledati u videu koji smo uživo prenosili putem naše Facebook stranice, a više detalja o samoj primopredaji i prezentaciji vozila pogledajte u foto-galeriji.

Piše/foto/video: Marija Jeramaz / Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije