Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Dva slučaja zaraze koronavirusom zabilježena u posljednja 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u zabilježena su dva slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi: jedna iz Metkovića te jedna iz Zažablja.

Izliječeno je devet osoba: pet osoba iz Metkovića, jedna iz Opuzena, Slivnog, Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađen je 341 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 84 784 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je šest osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 211 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 846 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije