Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

COASTING PLUS

DUNEA započela s projektom u kojem sudjeluje i Hercegovačko-neretvanska županija

Objavljeno prije

Regionalna agencija DUNEA započela je s provedbom novog projekta COASTING PLUS u kojem, uz šest projektnih partnera s mediteranskog područja, sudjeluje i Hercegovačko-neretvanska županija.

Povodom početka projekta održan je i prvi online sastanak u organizaciji vodećeg partnera Saveza gradova i općina Andaluzije iz Španjolske (FAMP) na kojem su dogovorene buduće aktivnosti. Naime, kroz projekt će se posebno uspostaviti suradnja s Hercegovačko-neretvanskom županijom, ujedno i ciljnim područjem projekta na kojem će se primijeniti nova metodologija u cilju rješavanja zajedničkih pitanja na temu očuvanja okoliša i održivog razvoja turizma.

Projekt COASTING PLUS usmjeren je poticanju koordinacije među ključnim dionicima u svrhu unaprjeđenja razvoja održivog i odgovornog obalnog turizma na mediteranskom području te prijenosom metodologije dobrovoljnog integralnog upravljanja obalom na pet novih ciljanih područja. Regionalna agencija DUNEA, u koordinaciji s FAMP-om, iskoristit će iskustvo stečeno u završenom projektu COASTING kao i drugim EU projektima te prenijeti metodologiju integralnog upravljanja obalom za održivi turizam kroz aktivnosti obuke i podrške partnerima koji usvajaju istu.

Podsjetimo, Regionalna agencija DUNEA je kroz projekt ‘COASTING’ izradila dokument „Poželjan plan razvoja turizma poluotoka Pelješca u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta“. Plan predstavlja prvi korak u sagledavanju neposrednih i posrednih učinaka izgradnje mosta na postojeći/željeni turistički proizvod poluotoka, ali i na izazove na koje bi vlast u svim jedinicama lokalne samouprave Pelješca trebala odgovoriti. U izradu dokumenta bili su uključeni predstavnici regionalnih i lokalnih vlasti, udruga civilnog društva kao i gospodarstvenici s područja Pelješca koji su svojim sudjelovanjem u projektu omogućili bolji uvid u ulogu turizma i njegovo značenje za poluotok Pelješac.

Uz vodećeg partnera i Regionalnu agenciju DUNEA-u, u projektu sudjeluju Ured vlade Hercegovačko-neretvanske županije (BiH), ANATOLIKI S.A.- Razvojna agencija lokalnih vlasti istočnog Thessaloniki-a (Grčka), Sveučilište Camerino – Škola bioznanosti i veterinarska medicine (Italija), Federacija općina i provincija Valencije (Španjolska). Ukupna vrijednost projekta je 2.345.317,725 kuna, a ugovoren je u sklopu programa Interreg Mediterranean, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 307.335,00 kuna. Projekt je započeo 1. lipnja 2021., a predviđeno trajanje projekta je do kraja lipnja 2022. godine.

RIBARSKA NOĆ U OPĆINI KULA NORINSKA

Krvavac je sinoć ispunio miris ribe s gradela, dobre zabave nije nedostajalo

Objavljeno prije

Sinoć je Krvavac ispunio miris ribe s gradela. Svi posjetitelji sa Covid potvrdama uživali su u besplatnim gastromoskim delicijama neretvanskog kraja.

Za dobru zabavu pobrinula se Grupa Narona, a kako je bilo donosimo u kratkoj foto-galeriji.

OVAJ DOGAĐAJ FINANCIRAN JE UZ POMOĆ EUROPSKOG FONDA ZA POMORSTVO I RIBARSTVO.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije