Ostanimo u kontaktu

EKO RUJAN

DUNEA poziva na ‘BLUEfasma’ radionicu izrade nakita od mljevenih ljuštura školjkaša

Objavljeno prije

U sklopu programa Ljeto u Gružu, Regionalna agencija DUNEA zajedno sa Sveučilištem u Dubrovniku organizira radionicu izrade nakita od mljevenih ljuštura školjkaša. Radionica će se održati u subotu, 4. rujna u 10 sati u parku Luja Šoletića u Gružu.

Kreativni dio radionice će voditi akademska kiparica Iris Lobaš Kukavičić s Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku, dok će dr.sc. Marijana Pećarević i dr.sc. Margarita Bego upoznati polaznike radionice s načinom obrade ljuštura mušula i kamenica, te procesom dobivanja smjese koja se može primjenjivati u izradi nakita, suvenira i sl., kao i principima kružne ekonomije i potrebom za korištenjem sirovina iz otpada.

Metoda izrade nakita i suvenira od ljuštura školjkaša razvijena je u sklopu aktivnosti projekta BLUEfasma iz programa Interreg Mediterranean, a koji za cilj ima promociju kružnog gospodarstva u sektorima ribarstva i akvakulture. Regionalna agencija DUNEA u projektu sudjeluje kao jedan od 13 partnera dok je Sveučilište u Dubrovniku u projekt uključeno kao vanjski stručnjak.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se za sudjelovanje na radionici prijave do četvrtka, 2. rujna na e-mail adresu: lboskovic@dunea.hr.

Radionica je namijenjena odraslima, ali se mogu priključiti i djeca od 7 godina i više. Zbog poštivanja aktualnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 16 osoba muškog i 24 osobe ženskog spola: 21 iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, četiri iz Ploča te jednoj iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Korčule, Metkovića, Trpnja i Vele Luke.

Izliječena je 21 osoba: 13 iz Dubrovnika, dvije iz Konavala, Stona i Župe dubrovačke te jedna iz Korčule i s Mljeta.

U posljednja 24 sata obrađena su 563 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 132 916 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 1056 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 940 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije