Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJA STIPENDIRA UKUPNO 102 KORISNIKA

Dubrovačko-neretvanska županija raspisala novi natječaj za stipendije za učenike i studente, ove godine traži se i deset liječnika i medicinskih sestara

Objavljeno prije

Dubrovačko-neretvanska županija je i ove godine objavila natječaj za stipendiranje darovitih učenika i studenata i natječaj za stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Za 2019./2020. školsku/akademsku godinu dodijelit će se 6 stipendija za darovite učenike, 12 za darovite studente, 12 stipendija za učenike koji se obrazuju za deficitarana zanimanja i 14 za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i to:

agroturistički tehničar – 1

konobar –   1

medicinska sestra – 10

doktor medicine – 10

magistar medicinske biokemije – 1

magistar edukacijske rehabilitacije – 1

magistar edukacije matematike – 1

magistar edukacije kemije – 1

Zajedno sa stipendistima iz prethodnih godina koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije i u 2019./2020. školskoj/akademskoj godini, Županija će ukupno stipendirati čak 102 korisnika stipendije (11 više nego prošle godine) za što ukupno u svom Proračun izdvaja 852.000,00 kuna. Ove akademske godine, zbog potrebe za stručnim medicinskim kadrom Županija stipendira deset medicinskih sestara i deset doktora medicine.

Stipendija se dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci tijekom jedne školske, odnosno akademske godine i to u iznosu od 600,00 kuna mjesečno po učeniku i 1.000,00 kuna mjesečno po studentu. Pravo na nastavak primanja stipendije u idućoj godini ima svaki onaj daroviti učenik koji tekuću godinu završi s odličnim uspjehom i upiše se u iduću kao redovan učenik i svaki daroviti student koji tekuću godinu završi s prosjekom ocjena 4,3 i više i iduću upiše kao redovan student. Za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dovoljno je upisati se kao redovan učenik, tj. student da bi ostvarili pravo nastavka primanja stipendije u idućoj školskoj/akademskoj godini.

Natječaj je otvoren od 2. do 15. studenog 2019. godine i  objavljen je u Dubrovačkom vjesniku i na web stranici Dubrovačko-neretvanske županije .

Natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima za 2019./2020. školsku, odnosno akademsku godinu

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za 2019./2020. školsku/akademsku godinu

OLUJNO JUGO

U dubrovačkom akvatoriju izmjeren najveći val ikad na Jadranu, pogledajte koliki je bio

Objavljeno prije

Kao što možemo posvjedočiti, Jadran je jučer pogodila jedna od najjačih oluja ove godine, a jugo koje je puhalo u Splitu najjače je jugo ovoga stoljeća. Olujno pa i orkansko jugo nosilo je sve pred sobom. Čupalo je stabla i bacalo ih po automobilima i cestama. Mnoge ceste su blokirane, a materijalna šteta je velika.

Jugo je jutros u postupnom slabljenju i okretanju na jugozapadni i zapadni vjetar.

Hrvatski hidrografski institut objavio je kako je jučer u 16 h na Jadranu izmjeren rekordni val.

“Ovaj val zabilježen je u akvatoriju grada Dubrovnika pokraj otočića Sv. Andrija. Maksimalna visina vala iznosila je Hmax =10.87 m s pripadajućom značajnom visinom vala Hs = 4.75 m (stanje mora 6) i perioda T = 10 s. Val je došao iz smjera Dirp = 167.1 °”, priopćili su.

Izvor: Index / Foto: ilustracija i Hrvatski hidrografski institut

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije