Ostanimo u kontaktu

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar i solisti oduševili metkovsku publiku

Objavljeno prije

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Slobodana Begića

U Gradskom kulturnom središtu večeras je Dubrovački simfonijski orkestar zajedno sa solistima, a pod dirigentskom palicom Slobodana Begića, priredio pravi užitak za metkovsku publiku. Božićno-novogodišnji koncert su započeli Menuettom, zatim Valcerom iz serenade za gudače, nakon kojeg je uslijedio Cavalleria rusticana Intermezzo.

Nastup solista Glazbene škole Metković s orkestrom započeo je Filip Kežić koji je na saksofonu odsvirao Divertissment – Tzigane za alt saksofon i gudače. Nakon Filipa, na klaniretu je Ivan Fran Stojić odsvirao Humoresku – za klarinet i gudače. Među muškim solistima, pronašla se i mlada dama, Antea Filipa Stojić, koja je na saksofonu odsvirala Malu romancu – za alt saksofon i gudače. Dugim i glasnim pljeskom publika je nagradila Dubrovački simfonijski orkestar za odsviranu svima nam poznatu melodiju iz filma Titanic, nakon koje su izveli također prepoznatljivu melodiju iz filma Kum, zatim Greensleeves te Santana in Concert. Laura Hladilo je sa svojim meazzosopran glasom metkovsku publiku oduševila pjevanjem Poslan bi anđeo Gabriel, Oj djetešce, te zaista odličnom izvedom Tihe noći, koju je na kraju otpjevala još jednom u znak zahvale oduševljenoj publici koja joj nije prestajal pljeskati.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije