Ostanimo u kontaktu

OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Dubravka Šešelj odlazi u mirovinu nakon 44 godine rada

Objavljeno prije

Na sjednici Učiteljskoga vijeća 30. kolovoza 2019., od djelatnika OŠ don Mihovila Pavlinovića se oprostila dugogodišnja učiteljica – savjetnica likovne kulture Dubravka Šešelj, koja nakon 44 godine rada odlazi u zasluženu mirovinu.

Kolege su o gđi Dubravki napisali:

Govoreći o njezine 44 godine i još nešto mjeseci rada, a od toga 30 provedeno u našoj školi i ravnateljici Žani Dodig su malo zastajale riječi. Nije bilo lako odabrati pravu riječ za djelatnicu koja je cijeli svoj radni vijek predano i odgovorno pristupala svom poslu. Uvijek je bila aktivna u radu, sudjelovala je u projektima Škole i njenom unutarnjem uređenju po kojem smo bili prepoznatljivi, članica je Državnih povjerenstva za provođenje natjecanja iz vizualnih umjetnosti i dizajna, redovito je sudjelovala i na državnim natjecanjima te tri puta na njima osvojila prvo mjesto. Agencija za odgoj i obrazovanje tri puta nagradila je našu Dubravku i njezine učenike Oskarom znanja, najznačajnijom hrvatskom nagradom u obrazovanju.

Naša Dubravka bila je prava, istinska učiteljica; svojom kreativnošću, životnim optimizmom i energijom dala je ono najbolje od sebe generacijama učenika iz našega kraja koji je se rado sjećaju i pamte. Vjerujemo da će ostati takva i kad bude uživala u zasluženoj mirovini, a želimo joj da u njoj uživa barem onoliko godina koliko ih je provela u razredu.

Uz prigodne poklone i govor poručili smo našoj dragoj umirovljenici da joj dani mirovine teku u zdravlju i ljubavi i da nas posjeti kad god poželi. Ona je svojim osmijehom poručila da zna kako mirovina nije kraj nego novi početak na jednoj drugoj stazi.

SVEUČILIŠTE U MOSTARU

Online upisi na Filozofskome fakultetu SUM-a počinju od 29. lipnja

Objavljeno prije

Prijave za upise na sve studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru vršit će se od 29. lipnja do 11. srpnja 2020. godine. Razredbeni postupak za akademsku 2020./2021. godinu zbog pandemije COVID-19 provest će se na temelju vrjednovanja uspjeha u srednjoj školi, a za Studij logopedije je predviđeno održavanje razredbenoga postupka 15. srpnja u 11.00 sati, a preliminarni intervju održat će se 13. srpnja u 14.00 sati.

Kandidati imaju mogućnost predati prijavu za razredbeni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije preko platforme za online upise, dokumentaciju dostaviti poštom ili predati osobno na Fakultet.

Na mrežnoj stranici http://upisi.ff.sum.ba mogu se pronaći sve potrebne informacije vezane za proceduru upisa i potrebnu dokumentaciju, kao i informacije o načinu utvrđivanja uspjeha u srednjoj školi. Za sve nedoumice oko upisa i studija kandidatima na pitanja, u kratkom roku, odgovara Sokrat, a rubrika „Pitaj Sokrata“ nalazi se na navedenoj stranici.

Fakultet nudi 11 jednopredmetnih i 13 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati neku od 77 različitih studijskih skupina.

Video prilozi o Filozofskome fakultetu dostupni su i na službenom YouTube kanalu  fakulteta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije