Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Dubravka Oraić-Tolić predstavila svoju novu knjigu ‘Doživljaji Karla Maloga’

Objavljeno prije

Dubravke Oraić-Tolić predstavila knjigu 'Doživljaji Karla Maloga'

U prostorijama Gradske knjižnice Metković sinoć je upriličeno predstavljanje nove knjige hrvatske akademkinje Dubravke Oraić-Tolić, ‘Doživljaji Karla Maloga‘.

Dubravka Oraić-Tolić je teoretičarka kulture, sveučilišna profesorica, esejistica i pjesnikinja, poznata po kultnim knjigama Muška moderna i ženska postmoderna, Akademsko pismo, Čitanja Matoša i Peto evanđelje: sedam dana u Svetoj zemlji.

Doživljaji Karla Maloga‘ djelo je za koje autorica ističe da je nastalo sasvim slučajno, za razliku od njenih drugih djela, kako kaže, dok je čuvala unuka te svakodnevno na kraju dana u njegovo ime pisala e-mailove svojoj kćeri koja je bila u odsustvu.

Djelo kao takvo otkriva neizmjernu ljepotu svakodnevice. Pisan u epistolarnoj formi, roman se sastoji od niza fiktivnih pisama imaginarnim čitateljima koje u ime djeteta piše njegova baka. Iznoseći vlastita mišljenja glasom malenoga Karla, autorica komentira društvene i političke prilike zagrebačke i hrvatske svakodnevice. U neobičnom spoju dječje nevinosti i odrasloga humora, ova začudna perspektiva pruža čitateljima nesvakidašnji pogled na svakodnevicu, Zagreb i suvremenu kulturu.

Ovaj roman namijenjen je svima koji se trebaju prisjetiti da je svijet zbilja prepun prekrasnih stvari na koje jednostavno treba obratiti pozornost i koje treba naučiti cijeniti na dnevnoj bazi.

Dubravku Oraić-Tolić metkovskoj publici je predstavila ravnateljica knjižnice Vesna Vidović, a ulomke iz knjige čitali su Romana Vuković Čović i Nikša Margeta.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati

Najčitanije