Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dubravica, Glušci i općina Zažablje danas će u dva navrata biti nakratko bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici el. energije da zbog sanacije kvara u TS 10(20)/0,4kV HUM 1 isporuka električne energije bit će obustavljena danas, 07.12.2020.godine od 12,00 do 12,30 sati te još jednom najkasnije do 17,00 sati u trajanju od 30 minuta.

Bez električne energije bit će potrošači:

  • naselja Dubravica i Glušci
  • općine Zažablje

NAPOMENA:
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Županija danas na 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, osam osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom (20 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Vele Luke, osam iz Metkovića i Opuzena, pet iz Ploča, četiri iz Orebića, dvije iz Blata i Trpnja, jednoj iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Stona i Župe dubrovačke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 28 muških osoba i 35 osoba ženskog spola, a 45 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (rođ. 1960.g.).

Izliječena je 91 osoba: 28 iz Dubrovnika, 23 iz Metkovića, osam iz Ploča, šest iz Opuzena, pet iz Konavala, četiri iz Slivnog i Župe dubrovačke, tri iz Stona, dvije iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Zažablja, jednoj iz Korčule, s Mljeta, iz Pojezerja te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 310 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 62 096 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 64 osobe pozitivne na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su tri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj ventilaciji te jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 1086 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 651 kršenje mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije