Ostanimo u kontaktu

USUSRET TURISTIČKOJ SEZONI

Duborvačko-neretvanska županija sigurna turistička destinacija

Objavljeno prije

Hrvatska već godinama slovi kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija, a u ovo vrijeme pandemije virusom COVID – 19 od izuzetne je važnosti da se Hrvatska, osim kao sigurna destinacija, svijetu predstavi i kao epidemiološki sigurna destinacija

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održan sastanak na temu mjera sigurnosti i poboljšanja epidemiološke situacije u sklopu ovogodišnje turističke sezone. Na sastanku su sudjelovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, dožupan Dubrovačko-neretvanske županije i načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo, predstavnici SOA-e Dubrovnik, Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Ana Miličić, pročelnica PUZS Dubrovnik, direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i rukovoditelji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Naime, tijekom lipnja je, već četvrtu godinu zaredom, u Zadru uspostavljen Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021., koji će djelovati do 15. rujna, a čiji je rukovoditelj zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša koji je ovim sastankom želio na jednom mjestu okupiti dio članova Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i policije kako bi se prezentirale sigurnosne i epidemiološke mjere koje su donesene u pripremi za ovogodišnju turističku sezonu.

Hrvatska već godinama slovi kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija, a u ovo vrijeme pandemije virusom COVID – 19 od izuzetne je važnosti da se Hrvatska, osim kao sigurna destinacija, svijetu predstavi i kao epidemiološki sigurna destinacija pri čemu ćemo napraviti sve što je u našoj moći da mogućnost zaraze smanjimo na minimum i da nas EU što prije proglasi zelenom zonom.

Međusobna suradnja svih prisutnih ocijenjena je izvrsnom što je nužan preduvjet da se ostvare planirani ciljevi.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije