Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA

Druženje u Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ s naglaskom na bogato životno iskustvo i mudrost osoba starije životne dobi

Objavljeno prije

Udruga otac Ante Gabrić

U sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti u Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ održano je druženje korisnika sa socijalnim radnicama, djelatnicama Centra za socijalnu skrb Metković, Vilmom Martić i Ivankom Jurić. Ove godine dana 21.ožujka obilježen je Svjetski dan socijalnog rada te su se povodom obilježavanja tog dana socijalne radnice danas družile sa osobama starije životne dobi kako bi im se dalo na važnosti i ukazalo na vrijednost njihovog znanja, iskustva i stečenih vještina, a u svrhu promoviranja politika aktivnog starenja.

Družeći se s korisnicima, socijalne radnice Vilma Martić i Ivanka Jurić, osvrnule su se na svoj svakodnevni rad, ali i otvorile niz tema koje su potakle korisnike na razgovor. Tako se razgovaralo i o starenju općenito, obiteljskim vrijednostima i suočavanju s mnogim izazovima koje vrijeme danas stavlja pred obitelj, današnji užurbani stil života, mladima koji sve više napuštaju ognjišta, o smještanju u Domove za stare i nemoćne, prepoznavanju potreba korisnika te prava koja mogu ostvariti u centrima za socijalnu skrb. Na vrlo zanimljiv način,  podsjetile su korisnike na važnost uloge baka i djedova u životima njihovih unuka i djece općenito.

Posebno je istaknuta važnost aktivnog starenja, ostanak osoba starije životne dobi u svojim domovima te usluge kroz program Pomoć u kući kojeg  provodi Udruga Otac Ante Gabrić, a  sve u svrhu prevencije socijalne isključenosti osoba starije životne dobi. Njihovo bogato životno iskustvo od neprocjenjive je važnosti za obitelj, ali i za cijelo današnje društvo. Njihova mudrost i poznavanje pravih životnih vrijednosti pomaže im da na drugi način sagledavaju životne probleme i postave životne prioritete, a kroz Organizirane dnevne aktivnosti u Udruzi svoje znanje, iskustvo i vještine rado prenose u druženju s djecom i mladima. Kao dio redovnih aktivnosti u udruzi, nakon druženja sa socijalnim radnicama, održana je tjelovježba.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije