Ostanimo u kontaktu

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Druga adventska nedjelja obilježena koncertima

Objavljeno prije

VIS Emanuel 4

Uz kićenje božićnog drvca na Trgu kralja Tomislava, druga adventska nedjelja obilježena je koncertom VIS-a Emanuel i Flashback benda.

Glazbeni sastav Emanuel najprije je predvodio pjevanje tijekom večernje mise u Crkvi sv. Ilije gdje je u 19 sati održao i koncert.

Prisutne je prigodnim govorom pozdravio ravatelj Ustanove za kulturu i sport Metković Milan Kapović, a nakon uvodne pjesme, klavijaturist Emanuela, Domagoj Pavin, kazao je da mu je drago što se s metkovskom publikom nalazi u crkvi kako bi zajedno molili i pjevali.

Emanuel postoji 16 godina i ovo im je prvi nastup u Metkoviću, a publika ih je srdačno primila pjevajući s njima i nagrađujući ih glasnim pljeskom te im se župnik fra Ante Bilokapić na kraju koncerta zahvalio na koncertu.

Ispred Sportske dvorane pred punim božićnim kućicama koncert je u 20:30 održao i Flashback bend.

Koncert je bio najavljen za subotu, ali se zbog lošeg vremena odgodio za nedjelju. Slušatelje koji su se grijali kuhanim vinom uveseljavali su domaćim i stranim pjesmama.

Sljedeći koncert u sklopu Prosniačkih svečanosti je u utorak, 12. 12. u Galeriji Gradskog kulturnog središta gdje će u 19 sati božićni koncert održati osnovnoškolci.

Marija Jeramaz

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije