Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Dražen Kasalo predstavio knjigu ‘Kontrola uma u pravnom sistemu’

Objavljeno prije

0902_kontrola uma u pravnom sistemu 06

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je održano predstavljanje knjige knjige Kontrola uma u pravnom sistemu autora Dražena Kasala.

Knjiga je već jednom bila predstavljena u Gradskoj knjižnici, krajem listopada 2016., a sinoćnje predstavljanje organizrali su Udruga Čovjek iz Splita i Udruga Narenta.

Prisutne je najprije u ime Udruge Narenta pozdravio predsjednik udruge, dr.stom. Marko Kravar dok su knjigu predstavili predsjednik Udruge Čovjek Mile Kovačić te sam autor Dražen Kasalo.

Knjiga Kontrola uma u pravnom sistemu bavi se pitanjima poput onog što je hijerarhija prava, kako se utječe na um, kako doživljava stvarnost, kako prepoznati kontrolu i odbiti biti kontroliran…

Autor je na predstavljanju govorio o sistemu prava i prirodnoj hijerarhiji prava, istaknuvši da čovjek treba živjeti u stvarnom životu, a ne se baviti nestvarnim i umjetnim životom u kojem je pod kontrolom pravnog sistema i u kojem je od čovjeka postao osoba, odvojen od prirode, zdravog razuma i istinskog sebe.

Nastavi čitati

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije