U STAROJ NERETVI ULOVLJEN ŠARAN KAPITALAC

Dragan Pačić, iskusni ribar iz Metkovića ulovio šarana teškog 21 kg i dugog 110 cm

Objavljeno 23. studenoga 2015. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News, Zanimljivosti.

Dragan Pačić i šaran kapitalac _thumb

Kćerka Dragana Pačića, Milena, inče očeva miljenica na svom fb profilu piše:

– Zove on mene jutros oko 10, a ja još spavam: Sineee, ulovio sam ga, umalo me iskren’o iz trupe, eee velik je ko mala našaaa Petra! Ja: ćaća di si, šta pričaš?! – maa sine raspar’o mi cijelu mrežu. – ma ćaleeee šta je bilo, šta si ulovio? – šaranaa sinee, velikoog, sad će ti ga brat slikat, evo svrćem pred kuću ajd.  Najveći uspjeh u njegovoj hobi – karijeri; šaran dug 110 cm i težak 21kg! Bravooo ćaćaaaaa!

Lijepa neretvanska priča našeg hobi ribolovca Dragana Pačića, koji se poslije tri dana izbivanja iz kuće, jer vozi auto cisternu, u nedjelju ujutro odvažio i po onom nevremenu bacio mrežu u Staru Neretvu. I gle čuda, za hrabrost i ljubav u mrežu ulovi šarana divljaka, ljuskara dugog 110 cm i teškog 21 kg. Mreža je bačena na samom rubu Stare Neretve, pored ustave na Kuli. Priča nam Draganova žena Ranka da je bila velika borba sa izvlačenjem ulova, trupa se počela skoro ulijevati, skoro se prevrnula, mreža se iskidala, ali je iskustvo pobijedilo i šaran je završio u Draganovoj kući.

Vijest se brzo proširila, tako da su mnogi prijatelji doletjeli kako bi se uvjerili u pravu ribarsku sreću. Dragan nikad sretniji, ovo je doživio kao nagradu za godine i godine bavljenja amaterskim ribolovom. To je poseban osjećaj, koji ostavlja veliko zadovoljstvo i dugo se prepričava kao trofejni ulov. Šaran je očišćen i ide na sušenje, pa će se prijatelji pozvati i počastiti.

Dijelimo veselje Pačićevih. Inače, Draganov otac Miće Pačić, stari metkovski lovac ima tri eksponata u Prirodoslovnom muzeju Metković, a sin Milan naslijedio je lovačku strast od djeda i oca i član je Lovačkog kluba Liska, tako da će se priča o ovom ulovu prepričavati, a možda se i ponovi.

Iz izvora sa Klade saznajemo da je jedan Puljević 1968. g. na prokopu (iza današnje trgovine Studenca na Kladi) ulovio šarana od 27 kg.

Pačićima čestitamo na zadovoljstvu i sreći, jer evo danas i ulov ovakve ribe čovjeku uljepša dan. Za naše čitatelje donosimo i par Dragana Pačića i kapitalnog ulova:

Dragan Pačić i šaran kapitalac

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari