Ostanimo u kontaktu

LOKALNI IZBORI U SUSJEDSTVU

Dr. Smiljan Vidić osvojio četvrti mandat u Čapljini, Vedran Markotić gradonačelnik Ljubuškog, Dragan Jurković novi načelnik Neuma

Objavljeno prije

Lokalni izbori u BiH su završeni, građani su odabrali svoje predstavnike, a prema neslužbenim rezultatima četvrti put uzastopno dr. Smiljan Vidić osvojio je mandat u Čapljini, u Ljubuškom je također pobijedio kandidat HDZ-a Vedran Markotić, kao i u Neumu gdje je za novog načelnika izabran Dragan Jurković.

Pobjedu u Posušju odnio je Ante Begić, u Kreševu Renato Pejak, a u Čitluku Marin Radišić, redom HDZ-ovi kandidati.

U travnju prošle godine Čapljina je dobila status grada, a dr. Smiljan Vidić će tako biti prvi gradonačelnik s osvojenim punim mandatom. Prema neslužbenim rezultatima osvojio je 60% glasova, dok ga slijede Mile Raguž (Neovisni kandidat) sa 38% te Filip Krvavac (Neovisni kandidat) sa 2% glasova birača.

Prema prvim neslužbenim informacijama u Ljubuškom je od 9.022 važeća glasa Vedran Markotić osvojio 6765 (72,24%), Ante Paponja 1.553 (16,58%), a Radoslav Radišić 704 glasa (7,52%).

Ovom prilikom čestitamo novoizabranim predstavnicima lokalnih zajednica u susjednoj nam Bosni i Hercegovini.

POTVRDILO MINISTARSTVO OBRAZOVANJA

Stigla je konačna odluka, učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike ove godine

Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja.

Objavljeno prije

Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj imat će tjedan dana dulje školske praznike. Odluka je to kojom se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana pokušava osigurati što bolja stabilnost unutar školskih ustanova i sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

Iako škole same mogu birati modele nastave, o školskim praznicima odlučuje isključivo Ministarstvo obrazovanja koje je sada pokrenulo izmjene pravilnika i uskoro će na javnom savjetovanju biti iznesen prijedlog o duljim školskim praznicima.

Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja. Tjedan dana dulji praznici osigurani su na način da će škole ukinuti praznike iz veljače koji su novost u obrazovnom sustavu, a prije pandemije uvedeni su zbog skijaške sezone.

– Kako bismo uložili dodatne napore u smanjenje kretanja stanovništva i da bismo nakon blagdanskih druženja osigurali da škole počnu s radom sa što manje pozitivnih slučajeva i slučajeva samoizolacije djelatnika i učenika, odlučili smo promijeniti školski kalendar praznika i produljiti praznike nakon Nove godine. Praznici bi tada trajali do 18. siječnja, – poručili su za Večernji list iz Ministarstva obrazovanja.

Kako doznajemo tek po epidemiološkoj situaciji u cijeloj državi, u veljači će se donositi nove odluke koje se tiču obrazovnog sektora.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije