Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

LOKALNI IZBORI U SUSJEDSTVU

Dr. Smiljan Vidić osvojio četvrti mandat u Čapljini, Vedran Markotić gradonačelnik Ljubuškog, Dragan Jurković novi načelnik Neuma

Objavljeno prije

Lokalni izbori u BiH su završeni, građani su odabrali svoje predstavnike, a prema neslužbenim rezultatima četvrti put uzastopno dr. Smiljan Vidić osvojio je mandat u Čapljini, u Ljubuškom je također pobijedio kandidat HDZ-a Vedran Markotić, kao i u Neumu gdje je za novog načelnika izabran Dragan Jurković.

Pobjedu u Posušju odnio je Ante Begić, u Kreševu Renato Pejak, a u Čitluku Marin Radišić, redom HDZ-ovi kandidati.

U travnju prošle godine Čapljina je dobila status grada, a dr. Smiljan Vidić će tako biti prvi gradonačelnik s osvojenim punim mandatom. Prema neslužbenim rezultatima osvojio je 60% glasova, dok ga slijede Mile Raguž (Neovisni kandidat) sa 38% te Filip Krvavac (Neovisni kandidat) sa 2% glasova birača.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prema prvim neslužbenim informacijama u Ljubuškom je od 9.022 važeća glasa Vedran Markotić osvojio 6765 (72,24%), Ante Paponja 1.553 (16,58%), a Radoslav Radišić 704 glasa (7,52%).

Ovom prilikom čestitamo novoizabranim predstavnicima lokalnih zajednica u susjednoj nam Bosni i Hercegovini.

FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Novi termin za podnošenje prijava za energetsku obnovu kuća je 7. prosinca, priprema prijava već od 30.11.

Objavljeno prije

Na stranicama Fonda objavljene su izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz rujna. Izmjene uključuju nove datume za pripremu i podnošenje prijave, ali i najavljeni veći budžet koji će građanima biti dostupan za provedbu projekata.

Umjesto planiranih 300, osigurano je čak 390 milijuna kuna, a tim sredstvima se planiraju sufinancirati troškovi obnove odnosno sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za više od 5.200 kućanstava.

S obzirom na tehničke poteškoće uslijed kojih je odgođen inicijalni termin zaprimanja prijava, sustav je bilo potrebno dodatno optimizirati te je odlučeno da će postupak prijave biti podijeljen na dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog 2021. od 10 sati do 6. prosinca 2021. u 12 sati, građani će u sustavu ePrijave moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati te učitavati potrebnu dokumentaciju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca od 12 sati isti neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata. Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani će moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava.

Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihovog zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna.

Više informacija o prijavi na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća možete pronaći na stranici Fonda.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije