Ostanimo u kontaktu

NERETVANSKI HTV

Dožupanica Vučković na sastanku s glavnim ravnateljem HRT-a

Objavljeno prije

Marija-Vuckovic

Zamjenica župana Marija Vučković sudjelovala je na sastanku na Hrvatskoj radio televiziji koji je s predstavnicima županija u kojima se ukida 11 dopisništava HTV-a i zamjenikom ministrice kulture Berislavom Šipušem organizirao glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Službena stranica županije prenosi da je zamjenica M. Vučković na sastanku naglasila kako Dubrovačko-neretvanska županija želi zadržati dopisništvo u Metkoviću, koje je opravdalo svoje postojanje i za koje su neretvanski gradovi, uz pomoć Županije, osigurali prostor i opremu. Isto tako, teško je očekivati će regionalni program za stanovnike doline Neretve ostati na jednakoj razini poslije eventualnog ukidanja, s obzirom na udaljenost od županijskog središta, prometnu nepovezanost i granične prijelaze.

Zamjenica župana je naglasila kako razumije potrebu racionalizacije, te program preustroja, restrukturiranja i programskog razvoja HRT-a koji je u tijeku do 2017. godine. Ipak, s obzirom da se radi o javnom servisu, pored metoda financijske analize kojima se služi vodstvo HRT-a u argumentiranju najavljene odluke, a koje vrijede za privatni sektor, HRT kao javni servis financiran u značajnoj mjeri putem pretplate treba prezentirati analizu javnih troškova i koristi za odluke koje su od velikog javnog interesa.

Glavni ravnatelj Radman je izjavio kako će do donošenja odluke održati i pojedinačne sastanke s čelnicima gradova i županija na čijim se područjima nalaze mala dopisništva. Isto tako, Radman je najavio kako su predviđena ulaganja za HRT u Dubrovniku.

Najčitanije