Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

POLICIJSKO IZVJEŠĆE

Dovršena kriminalistička istraga napada na gradonačelnika Metkovića

Objavljeno prije

hotel-narona

Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela teške tjelesne ozljede i omogućavanja trošenja droga, te dvojicom muškaraca u dobi od 36 i 68 godina i djevojkom u dobi od 28 godina koji se sumnjiče za kazneno djelo pružanja pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Naime, 35-godišnjaka se sumnjiči da je u petak, 16. svibnja na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Metkoviću staklenom pepeljarom dva puta udario 35-godišnjeg muškarca i tom ga prilikom teže ozlijedio. Nakon počinjenog kaznenog djela osumnjičeni se udaljio u nepoznatom pravcu te je od strane policijskih službenika uhićen u subotu, 17. svibnja oko 12,25 sati u Metkoviću.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su odbjeglom 35-godišnjaku pomoć prilikom skrivanja nakon izvršenja kaznenog djela pružila dvojica gore spomenutih muškaraca te 28-godišnja djevojka, a za koju uslugu im je 35-godišnjak dao devet tableta sa popisa opojnih droga.

Zbog sumnje da su pomogli počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela osumnjičeni 36-godišnjak, 68-godišnjak i 28-godišnjakinja kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, dok je osumnjičeni 35-godišnjak tijekom jutarnjih sati jučer, 18.svibnja, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ozlijeđeni je 35-godišnjak nakon ukazane liječničke pomoći u dubrovačkoj bolnici pušten kući.

Nastavi čitati

POLICIJA OBZNANILA DETLJE AKCIJE

U Luci Ploče zaplijenjeno preko pola tone kokaina

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji sa djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Ravnateljstvo policije) te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nakon uspješno odrađenih akcija u prethodnim mjesecima, nastavili su s intenzivnim postupanjem u području suzbijanja kriminaliteta zlouporabe droga.

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike.

Od početka ove godine ovo je već treći slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje.

Luka Ploče je pod posebnom opservacijom policijskih i carinskih službenika nakon što je u siječnju i ožujku ove godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska razbila dva lanca krijumčarenja kokaina koji je na isti način pristigao u Republiku Hrvatsku iz zemalja Južne Amerike te se trebao dalje distribuirati kopnenim putem u susjedne zemlje.

Zaplijenjeni kokain vrlo je visoke čistoće te je pronađen u kontejneru u kojem se prevozilo voće.

Nakon pronalaska droge uspostavljena intenzivna međunarodna i međuagencijska suradnja kako bi se utvrdilo sve točne okolnosti slučaja.
Procjenjuje se da bi zaplijenjeni kokain u uličnoj preprodaji dostigao vrijednost od preko 57 milijuna eura.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije organiziranog kriminaliteta utvrđeno je da Republika Hrvatska nije trebala biti konačno odredište zaplijenjenog kokaina već da je kokain bio namijenjen daljnjoj distribuciji na ilegalnim narko tržištima zemalja u regiji.

Sve ostale pojedinosti ne možemo iznositi s obzirom da se i dalje, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi kriminalističko istraživanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije