Ostanimo u kontaktu

ZAMJENICA ŽUPANA MAREVIĆ ISPORUČILA DONACIJU

Donacija deset tona mandarina stigla u Vukovarsko-srijemsku županiju

Objavljeno prije

mandarine-vukovar-2018-6

Donacija Dubrovačko-neretvanske županije od deset tona neretvanskih mandarina stigla je danas u Vukovarsko-srijemsku županiju, a u pratnji ove ‘poruke prijateljstva’ bila je i zamjenica župana Žaklina Marević.

Dubrovačko-neretvanska županija već tradicionalno, devetu godinu zaredom, donira deset tona mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon.
Inače, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije već dva mjeseca je u tijeku Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske. Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca. Provodi se u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH u vidu prodaje s kombija ili kamiona.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Sedam novih osoba pozitivnih na koronavirus u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je jutros da su u našoj županiji sedam novih osoba pozitivnih na korona virus te ukupna brojka zaraženi sada iznosi 50.

Riječ je o osobama iz obitelji već prije zaraženih osoba sa područja Konavala i Dubrovnika. Ukupno je obrađeno 315 kontakata.

Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata, tri pacijenta su prethodno prebačena u respiratorni centar KBC-a Split i njihovo stanje je teško, ali i dalje stabilno. Izliječene su dvije osobe.

Ukupno je za Zagreb poslan 401 uzorak. Tijekom jučerašnjeg dana na analizu je poslano 70 uzoraka, 7 ih je pozitivno. Na kućnom liječenju u izolaciji je 31 osoba pozitivnih na COVID-19.

U posljednja 24 sata utvrđena su dva kršenja mjere samoizolacije.

Podsjećamo kako su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć. Kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.

U Republici Hrvatskoj trenutno je evidentirana 1011 zaraženih osoba. 48 je novozaraženih, a s današnjim danom izliječene su 88 osobe. Umrlo je 7 osoba.

Pratite Metković NEWS uskoro donosimo opširnije izvješće.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije