Ostanimo u kontaktu

40. OBLJETNICA 'DOMAGOJEVIH GUSARA'

Snimanje milenijske fotografije u Vidu zbog kiše odgođeno za nedjelju

Objavljeno prije

MP Vidonjski strijelci

U (subotu 5. rujna s početkom u 17:00 sati) nedjelju 5. rujna s početkom u 14 sati akademski fotograf Šime Strikoman snimiti će u Vidu još jednu u nizu svojih poznatih milenijskih fotografija, 543. po redu a povodom  obilježavanja 40. obljetnice djelovanja Domagojevih gusara. Po zamisli g. Strikomana nazočni će formirati skulpturu strijelaca na platou pored crkve Gospe od Snijega.

Samo fotografiranje trajati će nekih pola sata maksimalno (dok se poslože statisti). Po završetku snimanja za sve nazočne biti će okrjepa pripremljena u mobilnoj kuhinji kapaciteta 300 litara. Nakon višegodišnjih zamolbi kuhinja je dobivena donacijom MORH-a odlukom Ministra obrane Ante Kotromanovića. Istu je bilo potrebno pripremiti i urediti pa je ovo prva prilika da se ista proba.

Domagojevi gusari pozivaju sve župljane i njihove prijatelje kao i sve ljude dobre volje da  budu sudionici snimanja. Snimanju možete pristupiti sa posebnim obilježjima, obitelji, udruge, kluba ili bilo kojih drugih sličnih zamisli bez teritorijalnih ograničenja. Svi koji su na bilo koji način sudjelovali u radu gusara odnosno lađara kao i njihove obitelji, poželjno je da dođu u jednoj od službenih majica društva ili samo u žutoj majici, također je poželjno da se na snimanje dođe pola sata prije glede pripreme u postavljanju na određenu poziciju.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena u protekla 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se dvije osobe iz Dubrovnika i jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena jedna muška i dvije ženske osobe, a za jednu osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 52 osobe: 17 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, pet iz Konavala, dvije iz Opuzena, jedna iz Slivnog i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 49 osoba pozitivna na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest je na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 35 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 495 uzoraka.

U samoizolaciji su 652 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije