Ostanimo u kontaktu

HUMANITARNA AKCIJA

Medicinsko osoblje Doma zdravlja Metković se zahvalilo Institutu za promicanje i razvoj doline Neretve na vrijednoj donaciji

Objavljeno prije

U organizaciji Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve te njihove humanitarne akcije ‘Veliko srce za djecu Neretve‘ isporučena je nabavljena oprema Domu zdravlja Metković.

U sklopu navedene akcije nabavljena je te uručena na korištenje sljedeća oprema:

  • sanitetsko vozilo,
  • patronažno vozilo,
  • CTG uređaj za potrebe rodlilšta,
  • defibrilator za djecu, defibrilator za odrasle,
  • kardio fotelja za sanitetsko vozilo,
  • dvije kardio stolice za sanitetsko vozilo,
  • sitna medicinska oprema za pedijatrijsku ordinaciju te
  • prigodne majice sa logom za DZ Metković i DZ Ploče.

Prije same epidemije Covid-19 planirana je svečana primopredaja navedene opreme ali zbog mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa i preporuka nadležnih tijela o izbjegavanju javnih okupljanja, prisiljeni su bili otkazati taj događaj.

I u cijeloj ovoj epidemiji Covid-19 navedena oprema je od velikog značaja i sigurni smo da će pomoći u sprječavanju širenja epidemije.

Dom zdravlja Metković se u ime djece doline Neretve zahvaljuje Institutu za promicanje i razvoj doline Neretve te svim njihovim donatorima.

Humanitarna akcija ‘Veliko srce za djecu Neretve’ dokazala nam je ponovno da Život čine male stvari i Veliko Srce!!

HVALA VAM!!!

Medicinsko osoblje Doma zdravlja Metković

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Važna obavijest za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika

Objavljeno prije

Župa sv. Ilije Metković objavila je obavijest za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika. Vijest prenosimo u cijelosti.

Poštovani roditelji!

Drago nam je da je vaše dijete upisano među ovogodišnje kandidate za Prvu ispovijed i Prvu svetu pričest. Na taj način svjedočite o važnosti duhovnog rasta i izgradnje svoga djeteta u povezanosti s Isusom Kristom u njegovoj Crkvi.

Zbog izvanrednog stanja uzrokovanog opasnošću zaraze koronavirusom, u većini župa slavlje Prve svete pričesti nije se moglo održati u redovito vrijeme. Budući da su ublažene mjere donesene protiv širenja zaraze koronavirusom te je ponovno omogućeno javno slavljenje misa s narodom u crkvama, pokazala se prilika da ponovno razmotrimo mogućnost slavlja Prve svete pričesti u našoj župi.

Ovime vas molimo da svojim potpisom potvrdite želju i dadnete svoj pristanak da vaše dijete, u sadašnjim okolnostima, pristupi Prvoj ispovijedi i Prvoj svetoj pričesti. Također svojim potpisom jamčite da ćete se pridržavati propisanih mjera za ta slavlja.

Molimo Vas da ovaj dopis što prije vratite župniku. Ovisno o vašoj odluci, izvijestit ćemo Vas o daljnjem postupku priprave i održavanja slavlja.

Obrazac suglasnosti za roditelje

U utorak, 26. svibnja, nakon večernje sv. mise i pobožnosti sv. Anti bit se sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika u crkvi sv. Ilije!

Fra Ante Bilokapić, župnik

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije