Ostanimo u kontaktu

INTERREG-IPA CBC HR, BiH i CG

Dom zdravlja Metković putem EU projekta prekogranične suradnje nabavio laser za fizikalnu terapiju

Objavljeno prije

Dom zdravlja Metković nastavlja s modernizacijom opreme putem EU projekta prekogranične suradnje Interreg-IPA CBC Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Zdravstvenu uslugu ovog puta unaprijedili su nabavkom novog i modernog laser za ordinaciju fizikalne terapije s kojim će se znatno podići kvaliteta rada tog odjela.

Uređaj vrijedan 86.230 kuna u potpunosti je realiziran apliciranim sredstvima, od strane Europske unije kroz spomenuti projekt u visini od 85 posto sredstava, a preostali 15% Dom zdravlja Metković je aplicirao kod Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije i Dubrovačko-neretvanske županije.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković, godpodin Mihovil Štimac rekao je da će uređaj biti od velike koristi za pacijente.

– U sklopu europskog projekta prekogranične suradnje Hrvatska, BiH i Crna gora isporučen je laser u ordinaciju fizikalne terapije s kojim će se znatno unaprijediti kvaliteta rada istoimenog odjela. Kod montiranja, instalacije i edukacije djelatnika jedan jako jednostavan uređaj, ali uređaj kojeg mi do sada nismo imali u našem asortimanu uređaja za fizikalnu terapiju. Ono što i imamo su uređaji za magnet i uređaji za elektroterapiju, a nadamo se da ćemo u budućnosti sa još par uređaja poboljšati i unaprijediti rad fizikalne terapije, – rekao je Štimac te nam otkrio da uz spomenuti laser i već prethodno nabavljen ultrazvuk za potrebe rada radiologa do kraja godine u Dom zdravlja Metković dolazi i najmoderniji RTG uređaj.

Dom zdravlja Metkovic - Laser za fizikalnu terapiju

Što ovakav uređaj znači u ordinaciji rekao nam je bacc. physioth Željan Jurković.

– Poboljšala se kvaliteta usluge, što znači da ćemo brže rješavati neke probleme nastale za razne dijagnoze koje susrećemo u svakodnevnom radu. To je vrsta elektronske terapije koja će ubrzati liječenje ozljeda s kojima se svakodnevno susrećemo, – rekao je Jurković.

Putem projekta prekogranične suradnje Interreg – IPA CBC Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, Dom zdravlja Metković je, uz laser, već nabavio ultrazvučni uređaj, stomatološku stolicu i holter EKG-a, te je osposobljen mobilni palijativni tim koji bi trebao uskoro početi s radom.

Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna kuna (308 tisuća eura) te su bespovratna sredstva iz Europskih fondova (financiranje od 85%) od velike pomoći za Dom zdravlja Metković budući da će relativno malim ulaganjem vlastitih sredstava obnoviti velik dio ključne opreme i uvelike unaprijediti zdravstvena usluga u Metkoviću.

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
HSU – Čestitka

Najčitanije