Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

EU PROJEKTOM DO KVALITETNIJE ZDRAVSTVENE USLUGE

Dom zdravlja Metković nabavio novu stomatološku stolicu vrijednu 100.000 kuna

Objavljeno prije

Dom zdravlja Metković je putem EU projekta prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora još jednom unaprijedio svoju zdravstvenu uslugu, ovom prilikom nabavljena je stomatološka stolica vrijedna oko 100.000 kuna.

Ovaj vrijedni novonabavljeni uređaj postavljen je u ordinaciju doktorice dent. med. Ive Dominiković Jukić i medicinske sestre Branke Barbarić. Radi se o modelu A3 talijanske tvrtke Anthos, financiranom bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto, dok je 15 posto sredstava osigurao Dom zdravlja Metković.

Doktorica Iva Dominiković Jukić rekla je da je nabava nove stolice bila potrebna zbog sve češčih kvarova stare stomatološke stolice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Postojala je potreba za mijenjanje stolice. Stara je već odradila svoje i u zadnje vrijeme je bilo mnogo servisa. Nova stolica je fleksibilnija i ergonomski je kvalitetnija. Na njoj imamo displej zbog kojeg je sve puno jednostavnije za rukovati. Sterilnost stolice povećana je time što imamo bezkontaktnu lampu i nožnu komandu pomoću koje se svime može upravljati. Fontana je fleksibilnija i sve je dizajnirano na najvećem nivou koji se trenutno na tržištu nalazi. Već smo primili pacijente koji su primijetili razliku i kažu da je puno udobnija za njih, – rekla je dr. Dominiković Jukić.

Ravnatelj Doma zdravlja Mihovil Štimac kazao je da se u projekte poput ovog isplati ulagati zbog minimalnog troška u nabavi potrebne, ali skupe medicinske opreme poput stomatološke stolice.

– Ovako vrijednu stvar dobili smo za 15 posto cijene i zato se isplati ulagati u ovakve projekte. Doktorica je jako zadovoljna i nadam se da će biti zadovoljni i pacijenti. Uspjeli smo putem projekta prekogranične suradnje realizirati nabavu najvećeg dijela nama deficitarne opreme za minimum našega ulaganja i nadam se da ćemo i ubuduće raditi na isti način, – rekao je Štimac.

Putem projekta prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, uz stomatološku stolicu, Dom zdravlja Metković već je nabavio holter EKG-a te se radi na osposobljavanju mobilnog palijativnog tima, a planirana je i nabava i drugih potrebnih medicinskih uređaja.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije