Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

NAJAVA

Dokumentarci utorkom u Kinu Pobjeda – prvi ‘Ovo mijenja sve’

Objavljeno prije

Uz redovne filmske projekcije, u Kinu „Pobjeda“ Metković iduća tri utorka možete pogledati i tri izvrsna dokumentarna filma. Projekcije će se prikazati u kinodvorani, a ulaz je BESPLATAN!

Prvi na redu je dokumentarni film „Ovo mijenja sve“ kojega gledamo ususret Dana planeta Zemljeu utorak, 20. travnja s početkom u 20 sati.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Sniman u devet zemalja i na pet kontinenata tijekom četiri godine, taj film je epski pokušaj da se redefiniraju izazovi klimatskih promjena. Inspiriran međunarodnim bestselerom ‘Ovo mijenja sve’ autorice Naomi Klein, film predstavlja sedam portreta zajednica koje trpe posljedice korištenja prljave energije i klimatskih promjena. Kroz cijeli film Klein gradi svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: egzistencijalnu krizu klimatskih promjena možemo upotrijebiti kako bismo ekonomski sustav pretvorili u nešto radikalno bolje. Hoće li ovaj film sve promijeniti? Naravno da ne. Ali vi biste mogli, ako se odazovete njegovu pozivu na djelovanje.

Osim dokumentarnoga filma „Ovo mijenja sve“ u Kinu „Pobjeda“ održat će se i projekcije filmova „Grace Jones“ (27. travnja u 20 sati) i „Medena zemlja“ (4. svibnja u 20 sati).

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Sve filmske projekcije u Kinu „Pobjeda“ Metković održavaju se u skladu s mjerama Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu i preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije