METKOVIĆ RAZVOJ d.o.o.

Dok je Grad Metković uplatama prikrivao gubitke, društvo posuđivalo novac NK Neretvi u blokadi žiro-računa

Objavljeno 22. rujna 2017. u kategorijama: Metković, News.

Metković razvoj d.o.o. 2014

Galerija

Društvo u stopostotnom vlasništvu Grada Metkovića METKOVIĆ RAZVOJ d.o.o. u vremenu od 2013. do 2017. godine ne može se podičiti nimalo zavidnim rezultatima svojeg poslovanja, a o tomu govore sljedeći podaci:

Metkovic razvoj proracun - tablica

U vremenu od 2013. do 2017. godine kroz tvrtku je prošlo (primljeno u stalni radni       odnos – novozaposlene osobe) ukupno 16 osoba, a samo za njihove plaće je potrošeno preko 2 milijuna kuna našeg novca. Više od polovice ukupnog prihoda trošilo se u tako ”uspješnoj tvrtki” na ukupne troškove njenih zaposlenika.

Prema kriterijima za uspješne tvrtke, ako prihodi prelaze 40 % troškova zaposlenika, upitno je dugoročno poslovanja takve tvrtke.

Grad Metković je do sada direktno sufinancirao (uplatio iz gradskog proračuna) oko 800 tisuća kuna, a Metković razvoj d.o.o. imao bi još lošije rezultate da tijekom 2015. i 2016. godine nije mijenjao odluke o promjeni stope amortizacije.

Da li se na taj način prikrivao gubitak ili se ”peglala dobit” i da li je to u skladu sa tzv. računovodstvenim politikama, neka utvrde nadležne institucije ?

Dok se bivša vlast hvalila brigom o javnim interesima, ”štednjom i uvođenjem minimalca”, te uručivala protuzakonite otkaze djelatnicima u svojim službama, konstantno je uplaćivala u korist Metković razvoj d.o.o. velika financijska sredstva.

U to isto vrijeme Metković razvoj d.o.o. ”posuđuje novce NK NERETVI” u blokadi žiro-računa, a u službenim dokumentima (Bilješke uz financijski izvještaj) pravda to sa sljedećom rečenicom: ”… za koju se ne očekuju poteškoće u vraćanju”.

Metković razvoj d.o.o. 2014

Ne bi to ništa bilo sporno, da Gradonačelnik našeg grada istovremeno nije i predstavnik vlasnika (Metković razvoj d.o.o.) i Predsjednik skupštine NK NERETVA Metković.

Prema posljednjim neslužbenim informacijama u tijeku je kriminalistička istraga u svezi NK NERETVA Metković. Vjerujemo da će institucije korektno utvrditi sve činjenice i da se ovaj put neće pokušati ”prikriti istina”.

Također vjerujemo da se neće provoditi medijski linč nad neistomišljenicima, već da će istina biti prioritet društva u kojem želimo i hoćemo živjeti.

Pratit ćemo tijek zbivanja i pravodobno informirati javnost. Pratite Metkovic NEWS.

Komentari