Ostanimo u kontaktu

PROBLEM NIKAKO DA NESTANE

Dok gradonačelnik nudi rješenje za spas države, 75 stanara mu već sedmi dan bez tople vode

Objavljeno prije

Industrijska ulica, Metković

Vlasnik firme Srećko Trojanović, kojeg smo ponovo kontaktirali, vrlo jasno poručuje Neka stanari potpišu ugovore, plin odmah puštamo. Nezadovoljstvo kod stanara raste, a na kraju može se dogoditi da revoltirani prijeđu sa plinovoda i prebace se na plinske boce, što je već nekolicina napravila. Vrijeme ovdje ne radi u korist ni distributeru, ni krajnjem potrošaču. Platanus dostavlja plin u spremnike od 15. ožujka. Odgovorna osoba, Srećko Trojanović u razgovoru nam je rekao da petoro potrošača koji su koristili njegov plin od ožujka, ne plaćaju. Postavlja se pitanje što je sa stanarima koji su plin uredno plaćali.

U najnezavidnijem položaju su onih sedam vlasnika stana koji su potpisali Ugovore sa Platanusom, uredno platili potrošeni plin, a sada „za nagradu“ ispaštaju. Postavlja se pitanje kako će oni biti obeštećeni.

Po novim EU standardima osnovni energenti se ne mogu uskrati. Ovdje je u ovom slučaju problem što je samo mali broj vlasnika potpisalo Ugovore sa Platanusom, ali Platanus ništa ne abolira ne isporuka za ovim sedam potpisanih Ugovora, za kojih se obvezao isporučiti ovoj važan energent.

Kontaktirali smo i zamjenika gradonačelnika, gospodina Nikolu Grmoju. Rekao nam je da se Grad bio uključio u rješavanje problema, sazivao sastanke, razgovarao sa stanarima i Trojanovićem, ali eto, nije urodilo plodom. Stanovnici Industrijske su mu govorili da su ostavljeni na milost i nemilost distributeru, a opet čujemo iz neslužbenih izvora u Gradu da je Grmoja nudio garancije, koje nije trebao, a od Trojanovića saznajemo da nisu ni ispoštovane, što je izazvalo dodatni revolt u distributera.

U najgorem su položaju građani, jer ne mogu ni skuhati ni održavati higijenu, jer su skoro svi bojleri u spomenutoj zgradi, a tu je 75 stanova, na plin. Treba hitno tražiti rješenje, jer se ova situacija neprimjereno odužila.

Veliki paradoks je u tome što gradska vlast nudi 999 rješenja za rješavanje državnih problema, dok u isto vrijeme u svom Gradu gdje su na vlasti ne mogu riješiti problem 75 stanova, čiji stanari ne mogu doslovno skuhati ručak i istuširati se.

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije