Ostanimo u kontaktu

NACIONALNI PILOT PROJEKT NAVODNJAVANJA DONJA NERETVA

Dogovorena prevodnica na Neretvi

Objavljeno prije

Prevodnica

Na inicijativu gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana jučer je u gradskim prostorijama održan sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem, voditeljem Službe za provedbu međunarodnih projekata Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mijom Lekom, voditeljem Jedinice za provedbu nacionalnog programa navodnjavanja Hrvatskih voda Marinkom Galiotom i Mariom Odakom iz Upravnog odjela za ruralni razvoj i poljoprivredu DNŽ na kojem je dogovoreno rješenje o prevodnici na Neretvi i o daljnjoj realizaciji projekta navodnjavanja Donje Neretve.

Prevodnica (pomična pregrada) je dio Nacionalnog pilot projekta navodnjavanja Donja Neretva, a predviđena je kako bi spriječila prodor klina zaslanjene vode iz nizvodnog toka rijeke Neretve u uzvodni tok, odnosno, kako bi se nezaslanjena voda uzvodno od pregrade mogla koristiti za poboljšanje kvalitete vode na području Donje Neretve, ispiranje soli iz tla te za razne gospodarstvene svrhe.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dalibor Milan se osvrnuo i na prolazak brodova nakon građenja prevodnice:

– Županija će dati suglasnost Hrvatskim vodama za građevinsku dozvolu za projekt, a Hrvatske vode će prema zahtjevu Grada Metkovića povećati prevodnicu na otprilike 60 m i time osigurati plov većim brodovima prema Metkoviću – objasnio je Milan.

Pregrada bi se koristila u ljetnom periodu, a u ostalom dijelu godine bila bi spuštena.

Na sastanku se razgovaralo i o daljnjoj realizaciji projekta navodnjavanja Donje Neretve za područje Koševo – Vrbovci i za podsustav Glog kojim bi se riješili problemi navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i zaslanjenosti vode na tom području.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije