Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Dođite na radionicu ”Izmaštaj svoj najljepši vrt”

Objavljeno prije

Radionice: Izmaštaj svoj najljepši vrt

Nikada nije prerano pobuditi kod djeteta zanimanje za vrtlarstvo. Odavno je poznato da zelena boja smiruje i da se naše oči odmaraju gledajući u zeleno. No kada su u pitanju suvremena djeca koja žive pod stresom, vrtlarstvo dobiva dodatni smisao. Vrt postaje mjesto opuštanja i igre sa mnoštvom mogućnosti. Jedna od njih je naravno i vrtlarstvo.

Iako vrtlarstvo kao dio odgoja djeluje ponekad bezazleno, njegov je utjecaj veoma važan za zdrav, održiv život o kojem mi odrasli često samo pričamo. Mali vrtlari, naučeni da cijene plodove, jer su ih i sami uzgajali, drugačije će razmišljati o hrani i drugačije je vrednovati.

Njihov stav prema prirodi također će biti kvalitetniji, jer će znati cijeniti njezina pravila. Isto vrijedi i za odnos prema okolišu i prihvaćanje pojmova kao što su kompostiranje i odvajanje otpada. Zbog toga je posebno važno da djeca od malena prihvate organske principe, da nauče cijeniti životinje u vrtu… od nevidljivih mikroorganizama, kišnih glista na koje naiđu kopajući, pa sve do ptica koje će zimi hraniti.

U sklopu nekoliko radionica za djecu osmišljavati će se  njihovi idealni vrtovi, a za vrijeme zimskih praznika krenuti ćemo sa stvaranjem malih „vilinskih vrtova“.

DONESITE SVOJE BOJICE, KOLAŽ PAPIR I  IDEMOMAŠTATI!
PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ: SUBOTA 21.STUDENOG 2015. U 11 SATI.

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije