Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Dođite na radionicu ”Izmaštaj svoj najljepši vrt”

Objavljeno prije

Radionice: Izmaštaj svoj najljepši vrt

Nikada nije prerano pobuditi kod djeteta zanimanje za vrtlarstvo. Odavno je poznato da zelena boja smiruje i da se naše oči odmaraju gledajući u zeleno. No kada su u pitanju suvremena djeca koja žive pod stresom, vrtlarstvo dobiva dodatni smisao. Vrt postaje mjesto opuštanja i igre sa mnoštvom mogućnosti. Jedna od njih je naravno i vrtlarstvo.

Iako vrtlarstvo kao dio odgoja djeluje ponekad bezazleno, njegov je utjecaj veoma važan za zdrav, održiv život o kojem mi odrasli često samo pričamo. Mali vrtlari, naučeni da cijene plodove, jer su ih i sami uzgajali, drugačije će razmišljati o hrani i drugačije je vrednovati.

Njihov stav prema prirodi također će biti kvalitetniji, jer će znati cijeniti njezina pravila. Isto vrijedi i za odnos prema okolišu i prihvaćanje pojmova kao što su kompostiranje i odvajanje otpada. Zbog toga je posebno važno da djeca od malena prihvate organske principe, da nauče cijeniti životinje u vrtu… od nevidljivih mikroorganizama, kišnih glista na koje naiđu kopajući, pa sve do ptica koje će zimi hraniti.

U sklopu nekoliko radionica za djecu osmišljavati će se  njihovi idealni vrtovi, a za vrijeme zimskih praznika krenuti ćemo sa stvaranjem malih „vilinskih vrtova“.

DONESITE SVOJE BOJICE, KOLAŽ PAPIR I  IDEMOMAŠTATI!
PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ: SUBOTA 21.STUDENOG 2015. U 11 SATI.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena u protekla 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se dvije osobe iz Dubrovnika i jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena jedna muška i dvije ženske osobe, a za jednu osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 52 osobe: 17 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, pet iz Konavala, dvije iz Opuzena, jedna iz Slivnog i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 49 osoba pozitivna na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest je na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 35 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 495 uzoraka.

U samoizolaciji su 652 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije