SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima, sjednici nazočili mnogi uglednici iz političkog i javnog života

Objavljeno 20. srpnja 2018. u kategorijama: Metković, News, Politika.

Svečana sjednica Grada Metkovića (39)

Galerija

Uoči blagdana zaštitnika Metkovića sv. Ilije i Dana Grada Metkovića, u Gradskom kulturnom središtu jučer je, 19. Srpnja, održana Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Bebić koji je pozdravio sve prisutne, a posebno izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora i saborskog zastupnika Branka Bačića, izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, potpredsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova, saborske zastupnike Sanju Puticu, Nikolu Grmoju i Antu Pranića, predsjednika 6. saziva Hrvatskog sabora Luku Bebića, državnog tajnika u Ministartvu turizma Franu Matušića, državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Ivana Vukića, župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića i zamjenicu župana Žaklinu Marević, gradonačelnika Dubrovnika Matu Frankovića, izaslanika gradonačelnika Zagreba Mladena Bušića te načelnike gradova i općina u doline Neretve i županije, hrvatske branitelje, gradske vijećnike, predstavnike vjerskih zajednica i državnih, županijskih i lokalnih institucija.

Gradonačelnik Dalibor Milan prisutnima se obratio govorom u kojem je rezimirao rad i uspjehe gradske uprave proteklih godinu dana, najavio je nove projekte i pozvao građane na zajedničko stvaranje nove budućnosti u kojoj će se u Metkoviću još kvalitetnije raditi, živjeti i dostojanstveno stariti. Prisutnima su se obratili i saborski zastupnik Brako Bačić, ministar Damir Krstičević i župan Nikola Dobroslavić, a svi govornici čestitali su Metkovcima i Metkovkama blagdan sv. Ilije i Dan grada.

Nakon svečanih govora održana je i dodjela priznanja laureatima:

  • ministru obrane i umirovljenom generalu Damiru Krstičeviću koji je proglašen počasnim građaninom Grada Metkovića
  • posmrtno Frani Prskalu u području kulture i obrazovanja, a Nagradu Grada Metkovića Narona primila je njegova kćer Ivana Dragović
  • profesroru Mirku Crnčeviću kojemu je dodjeljena Nagrada Grada Metkovića Narona u području obrazovanja
  • posmrtno Mati Mustapiću u području kulture,a Nagradu Grada Metkovića Narona primio je njegov sin Božo Mustapić
  • Boćarskom kubu Metković kojem je dodjeljena Nagrada Grada Metkovića Ždral u području sporta
  • Veslačkom klubu Neretvanski gusar kojem je dodjeljena Nagrada Grada Metkovića Ždral u području sporta

Nagrade je laureatima, uz pomoć članova KUD-a Metković, dodjelio gradonačelnik Dalibor Milan, a u ime dobitnika priznanja zahvalio se ministar Damir Krstičević.

Sjednicu je uveličala i Mješovita klapa sv. Nikole, a čitanjem zahvala i predstavljanjem laureata svečanu sjednicu je pomogla i Romana Gabrić.

Tekst/Foto: Metković NEWS

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari